Augur (REP) Nedir?

Augur (REP) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. REP Coin, ETH üzerinde çalışan tahmin Pazar platformlarını sürdürmek için geliştirilen bir yazılımdır. Ayrıca REP Coin, tahmine dayalı bir piyasa protokolünde kullanılan ve merkeziyetsiz bir eşler arası yazılım olan Augur projesinin yerel Token’idir.

Augur projesinin amacı nedir?

REP Coin, Ethereum üzerinde kurulu bir tahmin Pazar platformlarının sürdürmesi için işlev gören küresel bilgisayara ağını teşvik edebilmek amacıyla geliştirildi. Başta tahmin pazarlarının problemi olmak üzere Blockchain teknolojisine yönelik pratik uygulamalar geliştirmek isteyen yazılımcıların karşılaştıkları problemleri çözebilmeyi de hedeflemektedir.

Geleceği:

Blockchain uygulamalarının finansal alanlarındaki gelişimine en güzel örnekler arasında gösterilen REP Coin, ETH akıllı sözleşmeleri üzerinden çalışıp kendisine önemli bir kullanım alanı bulmayı başarmaktadır. Platformun sağlamlıkla yazılı olması güven problemlerini ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca önemli borsalarda listelenmesi de güvenilirlik endişelerini ortadan kaldırmaktadır. Kripto para yatırımcıları yanında tahmin pazarında hizmet veren kurumsal aktörlerin projeye ilgi duyabileceği anlamında değerlendirilmektedir.

Avantajları neler?

  • Augur aralarında Binance’ın da yer aldığı güvenilir borsalarda yer almaktadır.
  • Ayrıca giderek büyüyen tahmin piyasasındaki zorunlu olan güvenilir tarafları ortadan kaldırmaktadır. Bu sayede merkeziyetsiz anlayış önündeki önemli problemleri çözüme kavuşturmaktadır.
  • Projenin güncel fiyatı ATH seviyesinin yaklaşık 3’te 1’inden fiyatlanıp makul alım düzeyi seviyesinde yer almaktadır.

Dezavantajları neler?

  • REP fiyatlarındaki yüksek volatilite, kripto para yatırımcılarınca riskli varlık olarak değerlendirilmesine yol açabilmektedir.
  • Proje saldırı riskiyle özellikle çalınmaya karşı savunmasız oluşu, ek donanım cüzdan maliyeti gerektirebilmektedir.

Augur (REP) nedir? Nasıl satın alınır?

REP ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Binance, Kraken, Coinbase Exchange ve Bithumb’dur. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak REP listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca REP Coin ile alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!