Asya Merkezli Kripto Para Platformu İşlemlerini Askıya Aldığını Duyurdu!

Kripto para piyasasının yakından takip edilen kripto para platformlarından olan ve yatırımcılarına yüksek getiri vadeden platform Haru Invest, yakın zamanda yaptığı açıklamalar ile beraber para yatırım ve çekim işlemlerini duraklattığını duyurdu! İşte detaylar…

Kripto para platformu Haru Invest yatırım ve çekim işlemlerini askıya aldıktan sonra kapatılmış olabilir!

Kriptoarena.com olarak daha önce isminden söz ettiğimiz dijital varlık yönetim platformu Haru Invest, yakın zamanlı açıklamalarıyla beraber para çekme ve yatırma işlemlerini askıya almıştı. Bunun hemen ardından gelen haberler ise yatırımcıların dikkatini çekti. Bir kaynağa göre şirket, önceki güne kadar normal çalışmasına rağmen sabah saatlerinde aniden kapatıldı. Sanghyuk Park adlı bir araştırmacı, bugün Haru Invest’i ziyaret ettiğinde, binanın temizlik görevlisinin kendisine şirket yetkililerinin şirket anahtarlarını iade ettiğini ve “aceleyle ayrıldıklarını” bildirdiğini aktardı. Temizlikçi, şirketin dün akşama kadar her zamanki gibi çalıştığını da sözlerine ekledi.

Şirket aynı gün resmi bir blog yazısı aracılığıyla yakın zamanda karşılaşılan bir sorunu çözmek için faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Konu açıklanmamış olsa da, şirket sorunun yakında giderileceğini teyit etmişti. Şirketin paylaştığı blog yazısında şu ifadeler yer aldı:

Son zamanlarda, belirli bir sorunla karşılaştık… Şimdi sorunu daha fazla araştırıyoruz… Kullanıcılarımızın varlıklarını gözetimimiz altında korumak amacıyla, 13 Haziran 2023’ten başlayarak bir sonraki duyuruya kadar herhangi bir para yatırma ve çekme talebinin askıya alınacağına dair zor bir karar verdik.

“İç krizlerden dolayı kapanmış olabilir!”

Kripto para platformu Haru Invest daha sonra LinkedIn, Medium ve Instagram dahil olmak üzere sosyal medya hesaplarını da devre dışı bıraktı. Anlık olarak şirketin Twitter hesabı hala aktif. Şirketin web sitesindeki blog yazısı henüz silinmemiş olsa da, şirket konuyla ilgili herhangi bir güncelleme yapmadı.

Haru Invest’in kapanmasına ilişkin haberlerin ardından, şirketin kurucu ortağı Twitter’da jooddang.eth takma adıyla bir gönderi paylaşarak, şirketin ani hareketinin bazı önemli iç krizlerden kaynaklanmış olabileceği yorumunda bulundu. Ayrıca Asya piyasası da günden güne büyüyor. Kore, kripto pazarını kurmayı amaçlayan kripto düzenlemelerinin başlatılmasına aktif olarak katılıyor. Yakın tarihli bir hamleyle, otorite “kara para aklamanın takibini ve kripto para birimleri kullanılarak suç gelirlerinin geri kazanılmasını güçlendirmek” amacıyla bir sanal para izleme sistemi başlattı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!