Arjantin de Güçlü Kripto Duyarlılığı

Yapılan anket çalışması doğrultusunda Arjantin vatandaşlarının % 73ü yüksek enflasyonun yol açtığı ekonomik krize karşı kripto para birimlerinin en etkili tasarruf yöntemi olduğunu düşünüyor.

Anket sonuçlarını açıklayan Paxful Arjantinin kripto para birimi konusundaki duyarlılığı vatandaşların enflasyondan korunmanın bir yolu olarak dijital varlıklara yönelmesiyle güçlü olmaya devam ediyor. Arjantinliler mali tasarruflarının değerini koruma ihtiyacı nedeniyle yeni yatırım biçimlerine girmeye istekliler. Bu ülkede devam eden ekonomik krizin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor” dedi.

Paxful toplam 1.113 Arjantin vatandaşının katılım sağladığı ankete 18 yaş ile 55 yaş arası grubun % 85.6sının erkek olduğunu söyledi. Ankete katılanların % 69.5inin en az bir kripto para birimine yatırım yaptığı sonucu ortaya çıktı. Katılım sağlayanların % 67.8i kripto para birimi yatırımlarının yerel para birimlerine oranla son derece güvenli olduğuna inanıyor.

Bitcoin ağırlıklı yapılan anket çalışmasında katılımcılardan BTCye yatırım yapanların % 539u sebep olarak Bitcoinin küresel potansiyelini gösterdi. Yatırım sebebinin adem-i merkeziyetçilik olduğunu söyleyen % 50.6 iken sallantı içerisindeki bankacılık sistemine göre Bitcoinin genel güvenliği sağlamasını daha yetkin gördüğü için yatırım yapan kesim % 49.1i oluşturdu.

Anket ülkede kripto para birimi kullanımı ile ilgili öğrenme eğrisi olduğunu gösterdi. Anket katılımcılarından kripto para birimine yatırım yapmayan % 30.5inden % 24.2si işleyiş ve uygulanabilirliğinin yanlış anlaşılmasından dolayı çekimser kaldıklarını belirtti. Bununla birlikte %12.8i yatırım yapmak için fonlara sahip olmadığını % 7.7si bilinmeyen bir yeni para birimi olmasından ötürü korktuklarını söylemeleri nedenler arasında yer alıyor.

Comments (0)
Add Comment