Analistten Önemli Altın Yorumları: Sırada Bu Seviyeler Var!

Altın ve gümüş fiyatları dün gün ortası ABD ticaretinde daha düşük seyrederken, değerli metaller piyasadaki riskten kaçınan trader ve yatırımcı zihniyetinden yararlanamıyor. Şubat vadeli altını en son 9,90 dolar düşüşle 1.795,00 dolardan, mart ayı vadeli Comex gümüşü ise en son 0,213 dolar düşüşle 22,325 dolardan işlem görüyor. Usta analist Jim Wyckoff ise değerli metallere ilişkin fiyat tahminlerini sunuyor.

Piyasalarda son durum ne?

ABD hisse senedi endeksleri gün ortasında sağlam bir düşüş yaşadı. Koronavirüs pandemisi birkaç Avrupa ülkesinde şiddetle devam ederken iş ve seyahat kısıtlamalarına neden oluyor. Omicron, tatil sezonu yaklaştıkça ABD’nin bazı bölgelerinde de artıyor. Küresel borsalar çoğunlukla gecelik işlemlerde düşüş yaşadı. Öte yandan birçok analist, Biden’ın büyük planının suya düştüğünü ifade ediyor. Bazı ekonomistler şimdiden 2022 için ABD ekonomik büyüme tahminlerini geri çeviriyorlar. Bu durumun altın piyasasını nasıl etkileyeceği ise merak konusu oluyor.

Asya hisselerine bir gecede baskı yapılması, başka bir Çin emlak firmasının başının belada olduğuna dair endişeleri arttırıyor. Raporlar, Kaisa firmasının birkaç ABD doları cinsinden tahvilde temerrüde düştüğünü ortaya koyuyor. Geliştirici, yeniden yapılandırma planıyla ilgili olarak alacaklılarla görüşüyor. Asya piyasaları ise, Çin merkez bankasının dünyanın en büyük ikinci ekonomisini desteklemek için bir yıllık kredi faiz oranını düşürmesinden çok az yardım aldı. Bunların yanı sıra altın fiyatı gün içinde 5,21 dolar düşerek gün içinde yüzde 0,29 oranında düşüş kaydediyor

Analistin altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin tahminleri

Değerli metalin grafiklerini inceleyen Jim Wyckoff’a göre, şubat ayı vadeli altın fiyatları, son zamanlardaki iyi kazanımların ardından normal bir düzeltici geri çekilme gördü. Analist boğaların hala hafif genel kısa vadeli teknik avantaja sahip olduğunu düşünüyor. Wyckoff’a göre boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, 1.840,00 dolarda katı direncin üzerinde bir kapanış üretmek. Analiste göre ayılar bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını aralık ayının en düşük seviyesi olan 1.753,00 dolar olan sağlam teknik desteğin altına itiyor. İlk direnç bugünün zirvesi 1.804,60 dolarda ve ardından aralık ayının en yüksek seviyesi 1.815,70 dolarda görülüyor. İlk destek 1,785,00 dolarda ve ardından 1.7750,70 dolarda görülüyor.

Altın fiyatlarını değerlendirmesinin ardından gümüş grafiklerini değerlendiren analiste göre mart ayı gümüşü vadeli işlemleri, genel olarak kısa vadeli teknik avantaj sağlıyor. Ancak, günlük grafikte dört haftalık düşüş trendi geçen hafta sonlarında reddedildi. Analiste göre gümüş boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları ons başına 23,00 dolardan sağlam teknik direncin üzerinde kapatmak. Ayılar içinse bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları 21,00 dolardan katı desteğin altında kapatmak. Kriptoarena.com olarak analizlerini yakından takip ettiğimiz Wyckoff’a göre ilk direnç aralık ayının en yüksek seviyesi 2,69 dolarda ve ardından 23,00 dolarda görülüyor. Bir sonraki destek 22,00 dolarda ve ardından aralık ayının en düşük seviyesi 21,41 dolarda görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!