Mayıs Çöküşünü Bilen Analistten 100 Bin Dolar Yorumu: Bitcoin Başaracak mı?

Bitcoin (BTC)’in mayıs ayındaki çöküşünü doğru bir şekilde söyleyen kripto analistine göre, Bitcoin son birkaç haftadaki hızlı büyümesinin ortasında bile aralık ayına kadar muhtemelen 100 bin doları görmeyecek.

Bu model devam ederse Bitcoin aralık 2021’e kadar 100 bin doları görmez

Dave the Wave müstear adlı analist, 80 bin takipçisine, Bitcoin (BTC)’in Temmuz ayında 30 bin dolar aralığından sıçradığından beri yükselen bir kanalda daha da yükseldiğini söylüyor. Bitcoin (BTC) yükselen kanalı takip etmeye devam etse bile Aralık ayına kadar hala 100 bin dolarda olmayacağını söylüyor. Konu ile ilgili olarak ünlü analist şöyle belirtti:

Büyük resim işleri.
Fiyat bu oranda kanalda yükselmeye devam etse bile aralık ayına kadar 100 bin dolara ulaşmayacak.

Kaynak: Dave the Wave/Twitter

Ancak Dave the Wave, yatırımcıların analizini, Bitcoin (BTC)’in yıl sonuna kadar 100 bin dolara yükselmeyeceğine dair kesin bir tahminle karıştırmaması gerektiğini açıklıyor. Konuya ilişkin olarak Dave the Wave şu şekilde konuştu:

Evet, bazıları bu gönderiyi 100 bin doların Aralık ayına kadar vurulmayacağını söyleyerek yanlış yapabilir. Hiç öyle demiyor. Söylediği şey, ‘Kanaldaki fiyat bu oranda yükselirse, Aralık ayına kadar 100 bin doları bulmayacaktır.’ Bu varsayım tartışılmaz.

İki analist yıl sonu fiyat tahmininde anlaştı

Ocak 2020’de Dave the Wave, diğer kripto analisti PlanB ile Aralık 2021’e kadar BTC’nin potansiyel değeri hakkında bir bahis yaptı.

Stok akış (S2F) modelini Bitcoin (BTC)’e uygulamasıyla tanınan PlanB, 288 bin dolar BTC’lik bir piyasa döngüsünün zirvesini tahmin ediyor. İki analist, Aralık 2021’e kadar 100 bin dolarlık bir BTC’nin Dave the Wave’in modelini geçersiz kılacağı konusunda anlaştılar.

Dave the Wave ayrıca, Bitcoin (BTC)’in tekrar düşüş eğilimine girmeden önce 65 bin dolar civarında bir çift tepe veya fiyat aralığında ikinci bir dokunuş oluşturabileceğini de öne sürüyor. Ona göre, Bitcoin günlük zaman dilimlerinde düşüş eğilimi gösteriyor ve bir düzeltmenin köşede olabileceğini ima ediyor. Bu hususta Dave The Wave şu şekilde değerlendirmede bulundu:

Kısa vadeli kanal, önceki ATH’de (tüm zamanların en yüksek seviyesi) direnci mi karşılıyor?

Kaynak: Dave the Wave/Twitter

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!