Analistler Açıkladı: Dalgalanmalara Rağmen Bu Memecoin Patlayacak!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere geçtiğimiz günden bu yana başlıca kripto para birimleri değer kaybederken, önde gelen kripto para analistleri bu memecoin için yükselişe işaret etti ve piyasayı yorumladı! İşte detaylar…

Büyük kripto para birimleri düşüşe geçti

Başlıca kripto para birimleri, ABD ekonomisindeki büyümenin devam ettiğini teyit eden olumlu ekonomik verilerin açıklanmasının ardından Salı akşamı bir düşüş yaşadı. ABD Nüfus Sayım Bürosu’nun Haziran ayı perakende satış raporu başlangıçta bir miktar zayıflık göstermiş gibi göründü, çünkü rakam tahmin edilen %0,5 ve Mayıs ayındaki %0,5’e kıyasla yalnızca %0,2 arttı. Ancak rapora daha yakından bakıldığında daha olumlu bir tablo ortaya çıkıyor. Belirli bileşenleri filtreleyerek tüketici harcamalarının daha doğru bir ölçümünü sağlayan perakende satış “kontrol grubu” Haziran ayında %0,6 oranında artmıştır. Bu, Mayıs ayındaki hızın iki katından fazla ve %0,3’lük bir düşüş öngören beklentileri aşıyor. Anlık olarak, küresel kripto piyasası kapitalizasyonu son güne göre %0,34’lük bir düşüşle 1,21 trilyon dolar seviyesinde yer alıyor. Bununla beraber yatırımcılar güçlü kurumsal kazanç sonuçlarını işlerken, ABD hisseleri de salı günü pozitif bir ivmeye sahip oldu. Öte yandan son 24 saatlik süreç içerisinde en iyi performans gösteren 3 kripto para birimi ise XRP, Stellar ve BitDAO oldu. Seviyeler ise şu şekilde:

Bir diğer yandan geçtiğimiz 24 saat içerisinde Bitcoin 30 bin dolar seviyesinin altına birkaç kez inse de tekrar yükselmeyi başardı ve anlık olarak 30,017.08 dolardan işlem görüyor.

Analist notları bu memecoin için patlama öngörüyor

Bildiğiniz üzere daha önce de aktardığımız üzere kripto para analistlerinin yorumları, birçok yatırımcı için hedef niteliğinde yer alıyor. Özellikle önde gelen kripto para analistlerinin yorumları, birçok yatırımcı tarafından takip ediliyor. Kripto para piyasası hakkında yorumlarda bulunan OANDA Kıdemli Analisti Edward Moya, yaptığı açıklamalarda “Bitcoin dalgalanmaya devam ediyor ve geçici olarak Haziran ayının en düşük seviyesi olan 30.000 dolar seviyesinin altına düştü. Kripto dünyası çok önemli bir Bitcoin ETF güncellemesi beklerken, akışlar hareketsiz kalıyor. Kurumsal para şu anda alım yapmıyor ve perakende mevcut makro zeminle mücadele ediyor” sözlerinde bulundu. Buna ek olarak Bitcoin’in “sıkışmış” olduğunu aktararak ünlü isim 29.500 dolar seviyesine doğru bir düşüşün de gerçekleşebileceğini aktarıyor.

Bir diğer yandan Michael Van de Poppe, popüler memecoin Dogecoin’in mevcut piyasa yapısı ile XRP’nin son dalgalanmadan önceki fiyat hareketi arasındaki çarpıcı benzerliğe dikkat çekiyor. XRP’nin 12 saatlik grafiğini Dogecoin’in çizgi grafiğiyle üst üste bindiren Van de Poppe, DOGE’nin dördüncü en büyük kripto para biriminin piyasa yapısını yakından takip ettiğini gösteriyor. Kripto analistine göre, Dogecoin XRP ile benzer bir yörüngede devam ederse, bu popüler memecoin potansiyel olarak mevcut fiyatlarından %157’ye varan bir ralli yaşayabilir. Ünlü isim yaptığı açıklamada “DOGE’de belki 0,15 ila 0,18 dolar arasında bir koşucuya sahip olmanın sınırındayız.” sözleriyle de bu ralliyi onaylıyor.

Bir diğer yandan eski bir Goldman Sachs yöneticisi olan Raoul Pal, spot BTC ETF’sinin onaylanmasının giderek yükselen bir kripto piyasasıyla uyumlu olabileceğini öne sürüyor. “Bu şekilde devam edersek ve fiyatlar yükselirse ve diyelim ki ETF çıktığında Bitcoin 40.000 dolara ulaşırsa, kör bir panik yaşanacaktır. Çünkü herkes bunun bir varlık olarak çok döngüsel olduğunu ve döngüye girdiğinde muazzam getirileri olabileceğini biliyor.” sözleriyle de görüşlerini onaylayan isim, yatırımcıları uyarıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!