Analiste Göre 2 Altcoin SHIB ve DOGE’u Geride Bırakacak

2021 yılı boyunca inanılmaz fiyat yükselişleri kaydeden meme temalı kripto para birimleri olan Dogecoin ve Shiba Inu son dönemlerde düşüş trendine geçti. Kriptoarena.com olarak daha önce de analizlerine yer verdiğimiz The Motley Fool analistlerinden Sean Williams’a göre, DOGE veya SHIB uzun vadede kazanan projeler olmayacak. Analist, 2 altcoin projesinin 2022’de SHIB ve DOGE’dan daha büyük piyasa değerleriyle ilk ondaki yerlerini almaya hazırlandığını düşünüyor.

Altcoin Algorand (ALGO)

Analist Sean Williams’a göre 2022 yılında piyasa değeri bakımından DOGE ve SHIB’i geçebilecek olan ilk kripto para birimi Algorand (ALGO) oluyor. Dogecoin 23,2 milyar dolarlık ve Shiba Inu 19,9 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipken Algorand’ın yaklaşık 10,2 milyar dolarlık bir piyasa değeri var. Analist Williams’a göre Algorand’ın uzun vadede başarılı olması için üç önemli faktöre dikkat etmesi gerekiyor. Analiste göre ilk ​​olarak, bu altcoin projesi sahip olduğu benzersiz Blockchain konsensüs mekanizması ile geleneksel hisse kanıtı (proof-of-stake) protokolleri arasından sıyrılıyor. Saf proof-of-stake olarak bilinen bu mekanizma, tekliflere oy vermek ve blok önermek için küçük ALGO tutucu gruplarını rastgele ve gizlice seçer. Böylece Algorand’ın geliştiricileri, küçük hodler gruplarının ağı bozma olasılığını etkin bir şekilde ortadan kaldırmayı başarıyor.

Analist ALGO’nun uzun vadede başarılı olması için ikinci önemli faktörün altcoin projesinin hızlı olması olduğunu düşünüyor. Geçtiğimiz hafta sonu itibariyle kontrol edildiği üzere temel metriklerinin 4.39 saniyelik bir işlem kesinliğini ve saniyede 1.152 işlemi (TPS) işleme kabiliyeti ortaya çıkıyor. Öte yandan, Ethereum Blockchain’i üzerine inşa edilmiş bir ERC-20 token’ı olan Shiba Inu 13 TPS ile sınırlıyken bir işlemin tamamlanması yaklaşık altı dakika sürüyor. Ancak Williams’a göre Algorand’ın üçüncü ve en önemli yönü, geliştiricilerin Blockchain’in birlikte çalışabilirliğine odaklanması. Algorand, farklı Blockchain teknolojilerinin birbirine bağlanmasına izin verecek çözümler geliştiriyor. Analiste göre bu, Algorand’ı iş dünyasında bir hit olmak için iyi bir yatırım haline getiriyor.

Stellar (XLM)

Sean Williams’ın SHIB ve DOGE’u geçeceğini düşündüğü diğer altcoin ise Stellar (XLM) oluyor. Analiste göre finansal odaklı Blockchain teknolojisinin gelişimi hakkında iyi olan her şeyi temsil eden bu kripto para birimi, mevcut ödeme altyapısı sayesinde sınır ötesi bir ödemenin doğrulanması ve ödenmesi bir hafta kadar sürebilir. Stellar ile dolar veya Euro gibi bir para birimi, Stellar Blockchain’inin protokol token’ı olan XLM’e (Lumen) dönüştürülebilir, hedefine aktarılır veya tekrar tercih edilen yasal para birimlerinden birine dönüştürülebilir. Bu işlem ortalama dört ile beş saniye arasında gerçekleştiriliyor.

Analist, Stellar’a ödeme ağı rekabetinde avantaj sağlayan bir başka şeyin de bu işlemleri 0,00001 Lumen gibi oldukça uygun bir ücretle gerçekleştirebilmesi olduğunu belirtiyor. Williams bu altcoin projesinin Blockchain’inin olağanüstü hızı ve düşük maliyeti ile şimdiden bazı ilgi çekici gerçek dünya ortaklıklarına yol açtığını vurguluyor. Bu ortaklıklara örnek olarak, dört yıl önce sınır ötesi ödemeleri test etmek için IBM ve Güney Pasifik bölgesindeki bir düzine banka ile çalışması gösterilebilir. Analist son olarak, Tala ve Visa’nın finansal Blockchain çözümlerini gelişmekte olan pazarlara genişletmek amacıyla Stellar ile ortak olmasını sağladığını da ekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!