Analist: Zilliqa (ZIL) ve Metaverse Altcoin Rekor Seviyelere Ulaşacak!

Popüler bir kripto para stratejisti ve trader, Bitcoin’in (BTC) birkaç ay süren birikim döneminden çıkmaya hazır olduğunu belirtirken, Decentraland (MANA) ve Zilliqa (ZIL) için büyük fiyat artışı öngörüyor. Uzmanlar, son dönemde altcoin sezonuna işaret ediyorlar.

Analist, Decentraland (MANA) ve Zilliqa (ZIL) için ciddi yükseliş bekliyor

Piyasada TechDev olarak bilinen analist, 380.100 Twitter takipçisine sanal gerçeklik platformu Decentraland’ın şu anda haftalık grafikte uzun bir yükselen kanalda işlem gördüğünü söylüyor. Grafiğe bakıldığında TechDev, önümüzdeki aylarda MANA için yüzde 730 gibi şaşırtıcı bir ralli öngörüyor. Decentraland, an itibriyle  2.65 dolardan işlem görüyor. Analistin listesindeki iknici altcoin, kurumsal çözümler için bir Blockchain olan Zilliqa. TechDev’e göre, 1,10 doların üzerinde büyük bir ralli başlatmadan önce ZIL’in yaklaşık 0,09 dolara düzeltme yaptığını görüyor. TechDev’in tahmini, dalgalar halinde tezahür etme eğiliminde olan ve piyasa katılımcılarının psikolojisini takip ederek gelecekteki fiyat hareketini tahmin eden bir teknik analiz yaklaşımı olan Elliott Dalga teorisine dayanıyor. TechDev’in grafiğine göre, ZIL şu anda beşinci ve son dalgasının ortasında.
Bitcoin’e bakan kripto stratejisti, BTC’nin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara ulaşmadan önce 30 bin doların üzerine bir dip oluşturduğu Mayıs-Temmuz 2021 arasındaki piyasa yapısını takip ettiğini söylüyor. TechDev’e göre, 45 bin doların üzerindeki hareket, Bitcoin’in boğa piyasasının bir sonraki ayağı için hazırlandığını gösteriyor. Altcoin sezonunun başlamsında Bitcoin fiyat hareketi de büyük roloynuyor.

Santiment, 7 altcoin projesine dikkat çekti

Santiment, paylaştığı bir tweet’te, balina aktivitesinde yüzde 100’den fazla bir artış gösteren 7 altcoin’i açıkladı. Rapora göre, ilk 100’de yer alan kripto paralar, balina düzeyinde işlemler görmeye devam ediyor. 100 bin dolar üzerinde işlem gören varlıklar arasında Litecoin (LTC), Axie Infinity (AXS), Maker DAO (MKR), Chiliz (CHZ), Compound Finance (COMP), TrueUSD ( TUSD) ve Synthetix (SNX) yer alıyor. AXS, oyna-kazan Blockchain tabanlı oyun olan Axie Infinity’nin yönetişim tokenidir; CHZ ise Chiliz tarafından desteklenen spor hayranları katılım platformu Socios.com’a güç veren Ethereum tabanlı bir token konumunda. COMP, merkeziyetsiz finans (DeFi) platformları Compound Finance’in tokeni, MKR ise Maker’ın yönetim tokeni. TUSD, dolara sabitlenmiş bir stablcoin iken SNX ise, merkeziyetsiz varlık ihraç protokolü Synthetix’in yardımcı programı tokenidir.
Santiment ayrıca, DeFi platformu Aave’nin (AAVE) büyüyen ağ etkinliğinden ve yükselen fiyatına rağmen tehlike işaretlerinin yanıp söndüğü konusunda da uyarıyor. Son iki hafta içinde, AAVE yüzde 55’in üzerinde arttı ve an itibariyle 221.97 dolardan işlem görüyor. Santiment’e göre, AAVE’nin son 30 gündeki piyasa değerinin gerçekleşen değere (MVRV) oranı aşırı yüksek ve bu bir satışı tetikleyebilir. MVRV çok yüksek. kısa vadeli yatırımcıların kar elde etme ve dolayısıyla fiyatı düşürme riski yüksek. Santiment ayrıca AAVE’nin balina faaliyetinin hızla arttığını ve tarihsel olarak bunun fiyat düşüşünden önce gelme eğiliminde olduğunu söylüyor. Balina işlemlerinin sayısı, fiyatların üst sıralarında yükseliyor gibi görünüyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!