Analist: Yeni Zirve İçin Bitcoin Bu Direnç Seviyesini Aşmalı!

Popüler kripto para analisti Nicholas Merten, Bitcoin (BTC)’in 70 bin dolara doğru ilerlediğini ve önünde kritik bir direnç seviyesi kaldığını söyledi.

Bitcoin, 48 bin ile 50 bin dolar arasında büyük bir dirençle karşı karşıya

Yeni bir strateji oturumunda Merten, 514 bin YouTube abonesine Bitcoin’in şu anda 48 bin ila 50 bin dolar arasında büyük bir direnç noktasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Analist, BTC’nin 50 bin dolar aralığını geçmek için bir sonraki girişimini yapmadan önce, mevcut seviyelerde mücadele edeceğini tahmin ediyor. Analist, “Bitcoin’İn dikey yönde gitmesini çok isterim, muhtemelen fiyatın bu aralığı yeniden test etmeye başladığını, orada kırıldığını, biraz konsolidasyona başladığını, hatta biraz oynaklık olabileceğini göreceğiz. 50 bin dolardaki direnç kırılmalı. Odaklanmak istediğim kilit nokta, daha yüksek bir trend görmeye başlamadan önce fiyatın muhtemelen Nisan ayı boyunca yatay olarak düşeceği. Bahsetmek istediğim kilit nokta, direnci desteğe dönüştürmenin önemi. Bitcoin, trendin boğalarda olduğuna dair bir mesaj gönderiyor. Direnci desteğe dönüştürlerse fiyat yükselmeye hazır” ifadesini kullandı.
Kısa vadede Merten, BTC için bir düzeltme olduğunu düşünüyor. Yükseliş tezini güçlü tutmak için ana destek seviyesi olarak 45 bin doları görüyor. Uzman, “Muhtemelen bu seviyelerde biraz geri çekilmeye hazırız, 45 bin doları yeni destek seviyesine dönüştürmek önem taşıyor.  Bitcoin geçen hafta yüzde 11 artışla 47.045 dolardan işlem görüyor ve gün içinde sabit kaldı.

Stratejist, BTC için yıl sonu hedefini açıkladı

Yaygın olarak takip edilen bir kripto para  analisti, Bitcoin (BTC)’in yıl sonuna kadar değerini hızla artıracak büyük bir rallinin ilk aşamalarında olduğunu söylüyor. BTC, an itibariyle 47.115 dolardan işlem görüyor. Piyasada Credible olarak bilinen analist, 319.500 Twitter takipçisine, BTC yükseliş sinyalleri vermeye başladığından Bitcoin’in yeni bir paradigmaya girmiş olabileceğini söylüyor. Credible, dalgalar halinde tezahür etme eğiliminde olan ve kalabalık psikolojisini takip ederek gelecekteki fiyat hareketini tahmin eden bir teknik analiz yaklaşımı olan Elliott Dalga Teorisi’ni kullanıyor. Teori, bir boğa piyasası döngüsünün, bir, üç ve beşinci dalgaların ana yükseliş trendleri olduğu beş dalga halinde geldiğini gösteriyor. Kripto strateji uzmanına göre, Bitcoin muhtemelen beş dalgalı boğa döngüsünün beşinci dalgasına girdi ve 130 bin doların üzerine çıkmaya hazırlanıyor. Analist, “Tüm ciddiyetle, 5’inci, 1 ve 3’e benzer olacak, çünkü bir kez başladığımızda geri çekilmeler küçük çapta olacak ve esasen birkaç ay boyunca ‘sadece’ yukarı yönlü olacak. Bu, yeni bir paradigma değil, sadece bir yıllık konsolidasyon döneminden sonraki genişlemenin sonucu.” açıklamasını yaptı.
Credible’a göre, beşinci dalga muhtemelen bir tepe noktası veya Bitcoin’in kısa sürede katlanarak yükseldiği bir dönemi içerecek. Uzman, “Hayır, benim iddiam, bu sefer kelimenin tam anlamıyla farklı olmadığı. Döngünün zaten bittiğini söylemek, BTC tarihinde ilk kez, tepe noktası olmayan, uzatılmayan bir döngü yaşadığımızı iddia etmektir.” ifadelerini kullandı. Kısa vadede Credible, 46 bin dolar civarında küçük bir geri çekilmenin tezini doğrulayacağını söylüyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın