Analist Shiba Inu İçin 2022’deki En Büyük Riski Açıkladı

Meme kripto para, birkaç potansiyel katalizör ile gerçekçi bir şekilde önceki yüksek seviyelerine geri dönebilir. Shiba Inu (SHIB) yatırımcıları için heyecan bitti. En azından, öyle görünüyor. 2021’in büyük bölümünde baş döndürmeye yetecek kadar hızla yükseldikten sonra, meme kripto para birimi Ekim ayının sonlarında düşmeye başladı. O zamandan beri, SHIB zirveden yaklaşık  yüzde 60’tan fazla düştü. Kriptoarena.com olarak bu yazımızda, 2022’de Shiba Inu’yu yükseltebilecek üç nedeni ve düşüş trendinde devam etmesinin bir nedenini sizin için ayrıntılı olarak inceledik.

1. Shiba Inu (SHIB) için Robinhood desteği

Arz ve talep yasaları, diğer ürünler için olduğu kadar kripto para birimleri için fiyatların belirlenmesinde de çalışıyor. Şu anda dolaşımda 549 trilyondan fazla Shiba Inu kripto para birimi var. Bu nedenle talep, kripto para biriminin fiyatlandırılmasında arzdan çok daha büyük bir faktör olabilir. Ancak meme paraya olan talebin bu yılda artabileceğini düşünmek için nedenler var. Shiba Inu’nun Robinhood (NASDAQ:HOOD) ticaret platformunda listelenme olasılığı, potansiyel talep yönlü itici güçler listesinde üst sıralarda yer alıyor. Robinhood’un bir süredir Shiba Inu’yu desteklemeye başlayacağına dair söylentiler var, bazıları çok kadar yakın zamanda olacağını düşünüyor. Motley Fool analistlerinden Keith Speights’a göre, eğer SHIB Robinhood’da listelenince ve milyonlarca kullanıcı meme kripto paraya erişim kazandıkça talebin artacağına bahse girebilirsiniz.

2. Shibarium yolda

Robinhood’un yakın gelecekte Shiba Inu’yu destekleyip desteklemeyeceği konusunda sadece spekülasyon yapabiliyor olsak da, token için yolda olan başka bir önemli katalizör daha var. Shibarium, bazılarının bu yılın ilk çeyreğinde başlayacağını tahmin ettiği bir katman-2 ağı. Diğer birçok kripto para birimi gibi, Shiba Inu da Ethereum (ETH) Blockchainn üzerine inşa ediliyor. Bu, özellikle akıllı sözleşmeler için en iyi platform olarak Ethereum sıralamasında bazı yönlerden iyi görülüyor. Bununla birlikte, Ethereum, özellikle yüksek işlem ücretleri dahil olmak üzere önemli zorluklara da sahiptir. Ethereum’u bir hisse kanıtı (PoS) protokolüne taşıyacak olan planlanan Ethereum 2.0 güncellemesi ile bir çözüm yolda. Bu, işlem ücretlerini azaltacak ve ölçeklenebilirliği artıracaktır. Ancak Shibarium, Ethereum 2.0 güncellemesi ile Shiba Inu için işlem maliyetlerini düşürebilir. Shibarium’un piyasaya sürülmesinin Shiba Inu’nun fiyatına büyük bir destek sağlaması oldukça olası görünüyor.

3. Büyük bir metaverse fırsatı geliyor

Shiba Inu’nun bu yıl büyük bir şekilde toparlanabilmesinin bir başka nedeni de oyun endüstrisine giriş. Shiba Inu Games, mobil kullanım için çok oyunculu bir oyun geliştirmek üzere Playside Studies’i bünyesine kattı. Playside tarafından geliştirilmekte olan oyunun 2023’ün ilk çeyreğine kadar piyasaya sürülmesi planlanmıyor. Ancak, beklentinin Shiba Inu’nun fiyatını özellikle bu yılın ikinci yarısında yükseltmesi muhtemel görünüyor. Yine de daha büyük bir hikaye, Shiba Inu’nun metaverse’de bir devasa kazanan olmasının yolunun açılabilmesidir. Playside tarafından geliştirilen oyun sonunda Shibarium’a dahil edilecek ve “Oshiverse” adı verilen bir Shiba Inu metaverse’i olacak.

Shiba Inu için olası düşüş senaryosunun nedeni nedir?

Shiba Inu, Robinhood desteği, Shibarium’un lansmanı ve oyun ve metaverse girişindeki heyecan gibi katalizörlerle önceki zirvelerini yeniden kazanabilir mi? Bence mümkün. Ancak SHIB’in şu anki düşüşünün devam etmesinin önemli bir nedeni var. Motley Fool analistlerinden Keith Speights’a göre, Shiba Inu (ve çoğu kripto para birimi) için en büyük risk, yatırımcılar arasında “riskten kaçma” zihniyetine geçiş olarak görülüyor. Riskten uzak bir ortamda, yatırımcılar paralarını daha istikrarlı varlıklara yatırmaya çalışıyorlar. Bu geçişin bir dereceye kadar geçtiğimiz aylarda gerçekleştiğini gördük. Yatırımcılar riskten daha fazla kaçınırlarsa, Shiba Inu ve diğer kripto para birimleri muhtemelen sahip olduklarından daha fazlasını kaybedebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!