Analist, Altın Yatırımcılarını Uyardı: Kısa Vadede Bunlar Olabilir!

The Independent Speculator’dan Lobo Tiggre, Ağustos 2020’den bu yana altın fiyatının ilk kez 2.000 dolar sınırını aşmasıyla, değerli metalin bir sonraki fiyat hareketinin kısa vadede aşağı yönlü olacağına inanıyor. İşte deneyimli analistin konuya ilişkin açıklamaları…

Analiste göre altın fiyatları 2022 sonunda 2100 dolar olabilir

Kitco News’e verdiği bir röportajda konuşan The Independent Speculator’dan Lobo Tiggre, Ukrayna’daki savaşın altın fiyatındaki artış için kritik bir itici güç olduğunu belirtiyor. Ancak savaşın uzun sürmeyeceğine ve karşılığında altının düşüşüne yol açabileceğini düşünüyor. Son birkaç aydır, Rusya ve Ukrayna arasındaki jeopolitik faktörler nedeniyle piyasa korkuyla boğuşurken güvenli liman varlıklarına olan talep artıyor. Değerli metal, talebin ana yararlanıcısı oldu. Konuya ilişkin olarak Tiggre şu açıklamaları yapıyor:

Bence, şu ya da bu şekilde savaşın sonu için yakın vadede aşağı yönlü çok gerçek bir risk var. Gerçek şu ki, bir sonraki hedefim muhtemelen aşağı, yakın vadede aşağı. Ukrayna’daki sıcak savaşın daha uzun süre dayanamayacağından ve çatışmalar sakinleştiğinde korkunun azaldığından ve altının son desteğinin dirence dönüşeceğinden şüpheleniyorum.

Deneyimli bir ekonomist ve analist olan Tiggre yüksek enflasyonun, potansiyel olarak stagflasyonist bir ekonomi ve negatif reel faiz oranları gibi temel unsurlar başka bir ralli için katalizör görevi göreceğinden altın yatırımcılarının herhangi bir kısa vadeli düzeltmeyle ilgilenmeleri gerektiğini kaydetti. Değerli metalin fiyatına ilişkin öngörülerini paylaşan Lobo, 2022’nin sonunda bir sonraki ideal hedef olarak 2.100 dolar seviyesini düşünüyor.

Altının karşısında Bitcoin’in değeri 7 ayın en düşük seviyesine düştü

Altın ve diğer değerli metallerin yanı sıra, kripto para birimleri de güvenli bir liman olarak hareket etme potansiyeline sahip emtialar olarak nitelendiriliyor. Bununla birlikte, Bitcoin gibi varlıkların bu anlatıya ayak uyduramadığı ve altının rallisinin ortasında dalgalı bir fiyat hareketi kaydettiği iddia edilebilir. Bununla birlikte Bitcoin borsa ile yüksek oranda ilişkili olmaya devam ediyor. Öte yandan, Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere Bitcoin’in değerli metaller ile korelasyonu, yedi ayın en düşük seviyesine ulaştığı Ağustos 2021’den bu yana en düşük seviyesine düştü.

Kripto savunucuları ise lider kripto para birimi olgunlaştıkça Bitcoin’in altının yerini alacağına inanıyor. Ayrıca, Rusya tarafından Ukrayna’nın devam eden işgalinin ortasında, bazı piyasa uzmanları, ortaya çıkan yaptırımın altın ve kriptoya daha fazla ilgi gösterebileceğine inanıyor. Eski Fed trader’ı Joseph Wang, finansal sistemleri bir silah olarak kullanmanın değerli metaller, gayrimenkul ve kripto paralar için bir kapışmaya yol açabileceğini belirtiyor. Wang’ın bu açıklamaları, batı dünyasının Rusya’ya yönelik ağır ekonomik yaptırımlarının ortasında geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!