Analist: Ethereum (ETH) Yatırımcıları Bu Gelişmeyi Yakından İzlemeli!

Popüler kripto para trader’ı ve analist Benjamin Cowen, Ethereum (ETH) yatırımcılarına, Bitcoin (BTC)’in performansını yakından izlemelerini tavsiye etti. Cowen’a göre, lider kritpo para biriminin yaşayacağı keskin düzeltmeler kısa vadede önde gelen akıllı sözleşme platformu ETH’nin performansını muhtemelen etkileyebilir.

Bitcoin piyasayı yönlendiriyor

Analist, yeni bir strateji oturumunda, kripto boğa döngüsünün, tüccarların piyasaların gidişatı hakkında tedirgin olduğu yeni bir aşamaya geldiğini söylüyor. Ve bu endişe, Bitcoin’in uzun süren konsolidasyonu ve 20 haftalık basit hareketli ortalamanın (SMA) test edilmesinden kaynaklanıyor.

Cowen’e göre, Ethereum ve genel olarak kripto piyasaları, bir sonraki adımlarında  Bitcoin’e bağlılar. Analist bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Bitcoin’e saygılarımızı sunuyoruz. Bitcoin’in piyasayı kontrol ettiğini biliyoruz. Bu yüzden bu duruma bakıyoruz ve şunu diyoruz, ‘Peki, Ethereum neden boğa döngüsünde durakladı?

Ethereum (ETH) Fiyat Analizi: Ralli Devam Edecek mi?

Analist: Ethereum’a güven azalabilir

Analist, tarihsel olarak, ETH’nin Bitcoin’in 20 haftalık SMA’yı test ederken fırlayabileceğini, ancak göstergeden önemli ölçüde saptığı anda Ethereum‘un yön değiştirme eğiliminde olduğunu belirtiyor. BTC, 20 haftalık SMA’nın altına düştüğünde, genel olarak kripto piyasalarına olan güven azalır ve Ethereum genellikle düzeltme yaşar. Analist şunları ekledi:

Çıkarım çok basit. Tüm bunların anlamı, 20 haftalık SMA’mıza ve küçük boğa piyasası destek grubumuz olan 21 haftalık EMA’mıza bakıyoruz. Bitcoin bunun üzerinde kalırsa, ETH / BTC’nin toparlanmaya devam etmesi için iyi bir şans olduğunu söyleyebilirim … Bitcoin’in mutlaka bu noktadan sekmesi gerekmez, sadece üzerinde kalması gerekir. Bunun altına inersek, kısa vadede Ethereum’a olan güvenin kaybolacağını düşünüyorum. Döngünün büyük şemasında iyileşemeyeceği anlamına gelmez.

Keskin bir düzeltme yaşanabilir

Analist, Ethereum’da iyimser olmaya devam ediyor, ancak BTC’nin 20 haftalık SMA’yı tutamaması durumunda ufukta keskin bir düzeltme olduğunu söylüyor:

Ethereum’un muhtemelen beş haneli rakamlara yöneleceğini düşünüyorum, ancak her zaman kısa vadeli düzeltmeler yapabileceğimizi biliyoruz. Aldığımız risk bu. Bitcoin 20 haftalık SMA’nın altına düşerse, Ethereum’un da onunla birlikte düşeceğinden ve muhtemelen Bitcoin’den daha keskin bir düzeltmeye sahip olacağından emin olabilirsiniz çünkü Bitcoin’den daha yüksek bir yatırım getirisi (yatırım getirisi) sağlar ve biraz daha oynaktır.

Analist, kripto piyasalarının bu hafta ivmede önemli bir değişiklik görmesi durumunda, bu önemli göstergenin olası bir katalizör olacağını söylüyor Cowen son olarak şunları ekledi:

Bitcoin’in önümüzdeki hafta hemen fiyat keşif moduna geçeceğine inanmakta zorlanıyorum. Açıkçası, önümüzdeki hafta bir ivme kayması olacaksa, bunun nedeni büyük olasılıkla Bitcoin’in 20 haftalık SMA’nın altına düşmesi olacaktır.

CoinMarketCap’e göre, an itibariyle, BTC, 20 haftalık SMA’nın neredeyse altında ve 45.468 dolardan işlem görüyor.

Comments (0)
Add Comment