Analist: Bu Altcoin Bitcoin’i Geride Bırakacak

Altcoin Ethereum (ETH) daha kısa zaman dilimlerinde daha hızlı hareket ediyor ve önceki yüksekleri hızla geri alıyor. Piyasa değerine göre ikinci kripto, yakın zamanda önemli bir direncin üzerine 3.000 doları kırdı ve geçen hafta Bitcoin (BTC)’den daha iyi performans gösterdi. Şu anda, Ethereum, son 24 saatte yüzde 3,4 ve geçen hafta yüzde 12,2 karla 3.100 dolardan işlem görüyor. Bu arada, Bitcoin bir haftada yüzde 7 karla 43 bin doların üzerinde işlem görüyor. Konuya ilişkin ayrıntıları Kriptoarena.com olarak bu makalemizde sizinle paylaşıyoruz.

Ethereum, BTC’den daha iyi performans göstermeye devam edecek

Takma adlı kripto analistine göre, Ethereum bu yolda devam edebilir. Analist, fiyat momentumunu ölçmek için kullanılan bir metrik olan Denge Hacmi (OBV)’nin kullanarak BTC ve ETH’nin fiyat performansını yakından takip ediyor. Analist, her iki kripto para biriminin de “iyi göründüğüne” inanırken, bu altcoin için bir yükseliş tezini ve BTC’den daha yüksek çalışma potansiyelini desteklemek için Ethereum’un OBV grafiğini paylaştı. Analist konuya ilişkin olarak şöyle söylüyor:

Bu yüzden ETH tutuyorum ve küçük bir BTC satıyorum.

ETH’nin OBV’sinin aşağıdaki grafikte gösterdiği gibi, kripto para birimi Kasım 2021’de başlayan aşağı yönlü bir trendi kırdı. O zaman, ETH’nin OBV’si 19 milyon civarındaydı ve geçen Şubat ayında 14 milyonun en düşük seviyesine indi.

Ethereum düşüş eğilimi çizgisini kırmayı başardığında, OBV’sinden daha fazlasını geri alma ve belki de 4 bin dolara yükselme olasılığını ima etti. ETH şu anda OBV’de 17 milyona yaklaşıyor. Öte yandan, Bitcoin henüz OBV trend çizgisinin üzerine çıkamadı. Bu nedenle, boğalar veya ayılar kendi çıkarları için baskı yapana kadar yengeç benzeri bir fiyat hareketi görebilir. Mevcut seviyelerde ve kısa bir zaman diliminde analist, BTC’nin kazanımlarının bir kısmını geri çekmesini bekliyor.

Kaynak: Twitter üzerinden IncomeSharks

Birleşme, altcoin Ethereum’u daha yüksek seviyelere taşıyor

Bununla birlikte, Bitcoin ve Ethereum, kriptonun tarihsel olarak kar elde ettiği Nisan ayında daha fazla kâr edebilir. Analist ayrıca şu değerlendirmede bulunuyor:

Bitcoin 1 Nisan’ı seviyor gibi görünüyor. Daha önce yerel dipleri işaretledi ve birkaç kez bir boğa koşusundan önce neredeyse tam dip seviyeye indi. Geçen yıl eksi yerel bir zirveydi, çok önemli bir tarih oldu. Zaten düzelttiğimizi görünce heyecan verici bir 1 Nisan’a doğru eğiliyorum.

ETH’nin mevcut fiyat rallisi, yakında çıkacak olan “The Merge” ile desteklenebilir. Etkinlik, Ethereum’un yürütme katmanını, bir Hisse Kanıtı (PoS) mekanizması tarafından desteklenen fikir birliği katmanıyla birleştirecek. IntoTheBlock’tan gelen veriler, bu etkinliğe ilginin arttığını gösteriyor. Aşağıda görüldüğü üzere, bu metrik ile ETH fiyatı arasında bir korelasyon var gibi görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!