Analist:  Bitcoin in 16.000 Dolara ulaşmadan önce son bir düşüşe ihtiyacı var

Uzun vadeli bir görünüme sahip Bitcoin boğalarının kripto para birimi düşse bile yukarı pozisyonlarını koruması gerekiyor.

Bağımsız bir analist BTC / USD paritesinin Ocak 2018de en son geldiği seviye olan 16.000 Dolara yükselişine devam edebileceğini söylüyor. Yine de paritenin kısa vadede hala düşüş eğiliminde olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Geriye dönüp bakıldığında BTC / USD Ağustos 2020nin sonlarında 9.813 Dolara yakın bir dip oluşturduktan sonra yaklaşık % 41.28 oranında iyileşme gösterdi. Yatırımcılar küresel şirketlerin kripto para birimi alanına girişini değerlendirirken yükseliş meydana geldi.

Parite ayrıca ABDli politika yapıcıların boyutu hakkında tartışırken aylarca takılıp kalan bir yasa tasarısı olan ikinci koronavirüs teşvik paketinin kabul edilmesine ilişkin beklentiler üzerinde de toparlandı.

Bitcoin Haftalık Kurulum 

Bitcoin 28 Ekimde 13.863 Dolar ile 2019 zirvesinin sadece birkaç dolar altında yılbaşından bugüne kadar yeni bir zirve yaptı. Daha sonra kripto para birimi yılın en yüksek seviyesine yakın yenilenen bir satış hissinin düşüşünü düzeltmeye başladı. En düşük düzeltme sonrası BTC / USD 12.891 Dolardan işlem gördü.

Şimdi birçok analist yukarıda belirtildiği gibi paritenin düşüş trendine devam etmesini bekliyor. Ancak aynı zamanda yatırımcıların çoğu Bitcoinin uzun vadede yukarı doğru işlem yapmaya devam edeceğine inanıyor.

Analist “Bitcoin şimdilik 2019un en yüksek seviyesini reddetti. BTCnin bu yeniden testi vereceği kesin değil ancak bu geri dönüşü önümüzdeki haftalarda görmeyi umuyorum. Trend olan bir Bitcoin yeniden test edilmeden kolayca kopmaya devam edebilir. Ben bunu kısaltmaya çalışmazdım gelirse tekrar testi satın alın” açıklamasını yaptı.

Günlük yatırımcı tarafından sunulan ticaret kurulumu aşağıdaki grafikte yer almaktadır:

Görüntü yatırımcının önünde büyük bir düşüş beklentisini gösterdi. Desteği olarak daha düşük seviyelere – 12.000 Dolara yakın veya 10.000 Doların altında olanlara baktı. Orada ileride daha büyük bir yukarı yöne hazırlık olarak Bitcoini yeniden biriktirme olasılığını tartıştı.

Daha düşük seviyeler yeniden test edilmeden bile analist Bitcoinin önümüzdeki seanslarda 16.000 Doların üzerinde kapanacağını belirtti.

Daha Fazla Neden

Temel bakış açısına sahip yatırımcılar da Bitcoin görünümünün yükselişinden yana olduğunu savundu.

Piyasa analisti Elixium kripto para birimini bu haftanın başlarında teknoloji hisse senetlerinde devam eden duyarlılıkla karşılaştırdı. Kazanç raporlarının ardından daha fazla koronavirüs kaynaklı karantina endişelerinin ortasında piyasa hakkında olumlu ileriye dönük rehberliklerinin kripto paraya fayda sağlayacağını belirtti.

Bitcoin ve borsa bu yıl çoğunlukla pozitif korelasyon içinde kaldı. Teknoloji hisse senetleri S&P 500 endeksinin önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Elixium yatırımcıların Bitcoin fiyatlarını daha da yukarı çekecek en az 2 trilyon Dolarlık teşvik paketini beklemeye devam edeceğini ekledi.

Comments (0)
Add Comment