Analist: Altın Fiyatları İçin Bu Seviyeleri Öngörüyorum!

Altın fiyatları, gün içi yüksek seviyeyi yenilemek için teklifleri gözden geçirirken haftalık işlem aralığını koruyor. Piyasa oyuncuları covid varyant korkularını yeniden değerlendirdikçe risk iştahı artıyor. Politikacılar ve uzmanlar, karantina tedbirlerine duyulan ihtiyaç ve aşılara daha erken hazır olma konusundaki endişeleri reddediyor. Bu faktörleri göz önüne alan usta analist Anil Panchal ise değerli metalin ulaşacağını düşündüğü fiyat seviyelerini tahmin ediyor.

Yeni COVID varyantı piyasalar üzerinde bir ağırlık oluşturuyor

Altın fiyatları, Avrupa seansına girerken 1.795-96 dolar bölgesi civarında yeni bir günlük zirveye tırmanıyor. Ancak değerli metal herhangi bir tamamlamadan yoksun bir şekilde bir haftalık işlem aralığını koruyor. Yatırımcılar, koronavirüsün aşıya dirençli yeni bir çeşidi olan Omicron’un yayılmasının potansiyel ekonomik etkileri konusunda endişeli olmaya devam ediyor. Bu, hisse senedi piyasalarında geleneksel güvenli liman varlıklarına olan talebi artırmaya devam eden yeni bir riskten kaçınma ticaret dalgasından açıkça görülüyor. Risk karşıtı akış, XAU/USD’nin 1.780 dolarlık yatay desteğin yakınında yeni alım çekmesine yardımcı olan önemli bir faktör oluyor. Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel’in mevcut aşıların Omicron ile mücadelede önceki Covid-19 türlerine göre çok daha az etkili olacağını söyleyen yorumları, küresel risk duyarlılığını ciddi bir şekilde etkiliyor. Koronavirüs destanını çevreleyen son gelişmeler, yatırımcıları Fed tarafından erken bir politika sıkılaştırmasına yönelik beklentilerini küçültmeye zorladı.

Piyasalardaki riskten kaçış hareketi ABD Hazine tahvil getirilerinin daha da düşmesine neden oldu ve ABD doları üzerinde ağırlık yarattı. Bu da yükselişin yükseliş inancından yoksun olmasına rağmen, altın fiyatları için fayda sağlayan başka bir faktör olarak görülüyor. Bu nedenle usta analist Anil Panchal’a göre, 1.877 dolarlık bölgeden son geri çekilmenin veya birkaç ayın en yüksek seviyesinin seyrini sürdürdüğünü ve yeni yükseliş bahisleri koyduğunu teyit etmeden önce güçlü bir devam satın alımını beklemek ihtiyatlı olacak. Piyasa katılımcıları şimdi, Konferans Kurulu’nun Tüketici Güven Endeksi’nin yayınlanmasını vurgulayan ABD ekonomik raporunu dört gözle bekliyorlar. Ancak odak, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Senato Bankacılık Komitesi önündeki ifadesinde kalacak. Panchal bu durumun, Fed’in bir sonraki politika hamlesine ilişkin piyasa beklentilerini etkileyeceğini ve altına yeni bir ivme kazandıracağını düşünüyor.

Analiste göre altın fiyatları, Fed’in reflasyon korkuları nedeniyle daralmaya gitmesiyle düşebilir

Altın fiyatları günün erken saatlerinde günlük en yüksek seviye olan 1.788 dolara yeniliyor ve 1.780 doların üzerindeki kısa vadeli işlem aralığında kalıyor. ABD Hazine getirilerindeki geri çekilme ve daha güçlü hisse senetleri, değerli metalin alıcılarının acil bir kilit destek hattından sıçramasını destekliyor. Bununla birlikte, Omicron olarak adlandırılan Güney Afrika koronavirüs varyantına ilişkin artan endişeler, emtia hareketlerini kısıtlamak için haftanın önemli olayları öncesinde endişeye arttırıyor. ABD 10 yıllık Hazine tahvili bu havayı yansıtırken 1,8 baz puan (bps) düşüşle yüzde 1,51’e gerilerken, S&P 500 Vadeli İşlemleri basına göre yüzde 0,30 arttı. Ayrıca Asya-Pasifik pazarlarındaki hisselerin en geç kazanç sağladığını belirtmekte fayda var.

Çin’in kasım ayı için ilk üç aylık 50 NBS İmalat PMI okuması, piyasanın ruh hali için hemen olumlu bir durum sunuyor. Bundan önce, ABD Başkanı Joe Biden’in karantina ihtiyacını reddetmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon ve istihdam raporu için covid zorluklarını kabul etmesi ve aynı zamanda reflasyon korkularını desteklemesi piyasa duyarlılığını destekledi. Ayrıca, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre’yi ABD borç sınırı çıkmazını aşmaya zorlarken ve ABD ekonomisinin gücünü vurgularken piyasa karamsarlığını yatıştırmaya çalıştı. Ek olarak, pandeminin ilk günlerine kıyasla küresel ekonomilerin mevcut koşulları da piyasa oyuncularını umutlandırıyor. Bu arada, ABD askeri duruşundan gelen güncellemeler Çin-Amerikan mücadelelerini vurguluyor ve risk iştahı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor. Ayrıca, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Kasım ayına ilişkin ifade ve istihdam raporu gibi haftanın önemli verileri öncesinde piyasanın endişesi de risk alma havasını sorguluyor. Analist Anil Panchal’a göre ABD CB Kasım ayı Tüketici Güveni ve covid güncellemeleri de cuma günkü iş raporu öncesinde piyasalar için önemli olacak. Analiste göre genel olarak, altın fiyatları, reflasyon korkuları nedeniyle Fed’in sıkılaşmasına ilişkin umutlar arasında düşebilir

İzlenmesi gereken seviyeler

Değerli metalin grafiklerini inceleyen usta analist Anil Panchal’a göre altın fiyatları, beş haftalık yatay bir alan ile Eylül sonundan itibaren yükselen bir destek çizgisi arasında gidip geliyor. Bununla birlikte, sabit RSI ve MACD’nin azalan yükseliş eğilimi, satıcıların girişler için can attığına işaret ediyor. Analiste göre bu durum gerçekleşse bile, belirtilen destek hattının basın saatine kadar 1.785 dolar civarında açık bir aşağı yönlü kırılması yeterli olmayacak. Çünkü 1.780 dolar civarındaki çoklu seviyeler de değerli metalin ayılarına meydan okuyacak.

Panchal’a göre 1.780 doları aşan net bir düşüş, altın fiyatları için, 1.771-70 dolar arasında bir ara durak olarak hareket ederek, aylık en düşük 1.753 doları test etmeye karşı savunmasız hale getirecek. Bu arada, 1.815 doların üzerindeki sürekli artış, 1.833 dolara yakın 9 Kasım yüksek salınım seviyesini geçtiğinde daha inandırıcı olacak. Kriptoarena.com olarak analizlerine sıklıkla başvurduğumuz Anil Panchal’a göre bu seviyeleri takiben, altın hızla 1.850 dolarlık engeli hedefleyebilirken, 1.870 dolar ve 1.877 dolarlık aylık zirve daha sonra boğaları teşvik edebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!