Altın Fiyatları Toparlanmaya Başladığında Bitcoin Düşüşe mi Geçecek?

Altın ve Bitcoin (BTC) son yıllarda artış kaydeden varlıklar arasında yer alıyor. Bazı analistlere göre, ilk bakışta, altın ve Bitcoin’in performansı o kadar bağlantılı görünmüyor. Ancak grafiklere bakıldığında, aralarında somut bir bağ olduğunu ve aslında bu korelasyonun oldukça güçlü olduğunu görebiliriz.

Altın ve Bitcoin fiyat hareketleri

Aşağıdaki grafikte, altının kısa vadeli dipler oluşturduğu ve Bitcoin’in düşüşlerle yanıt verdiği anları işaretlemek için dikey, kesikli çizgiler kullanıldığını görebilirsiniz. Fiyat korelasyonunda, bunun gibi birçok durum var. Dikkat çekici olan şey, Bitcoin yükseliyor olsa bile, altın yeniden güç kazanırken, BTC’nin düzeltme aşamasına girmiş olması. Altın dip seviyelere düştükten sonra,  BTC’nin hiçbir şey yapmadığı bazı durumlar da vardı, ancak Bitcoin’in altının düşüşünü görmezden geldiği ve ralli yapmaya devam ettiği anlar nadirdi.


İlk iki (2014) vakayı, USD Endeksinin özellikle güçlü bir şekilde toplandığı zaman olduğu için kalın çizgilerle işaretlendi. USDX oldukça büyük bir yükseliş başlatıyor gibi göründüğünden, bu karşılaştırmalar en önemli olanalrı olabilir. Bitcoin 2014’te düştü ve düşüş iki küçük düşüş şeklini aldı. Bunlardan biri yılın ortasına yakın (neredeyse tam dikey çizgide) başladı ve ikincisi yılın son birkaç ayında başladı. En ilginç olanı, her iki Bitcoin düşüşünün de altın kısa vadeli dipler oluşturduğunda başlamış olmasıdır.

Altındaki toparlanma BTC’nin düşmesine neden olabilir

Bitcoin son birkaç gündür yükselişte ve altında gördüğümüz şey göz önüne alındığında – ve yukarıda tartışılan bağlantının ışığında – altın düştüğü için bu tamamen normal (son duraklama herhangi bir fiyatı tetiklemek için çok küçük görünüyor)  Ama en önemlisi, bize altın toparlandığında Bitcoin’in düşme şansı olabileceğini söylüyor. 2014 düşüşü yukarıdaki grafikte çok önemli görünmeyebilir, ancak bu sadece perspektiften kaynaklanıyor. Fiyatlara baktığınızda (tablonun sol tarafındaki eksen), bitcoinin aslında yaklaşık 600 dolardan yaklaşık 150 dolara düştüğünü göreceksiniz. Başka bir deyişle, fiyatı dört kat düşürüldü. Bu büyük bir düşüş. Ve önceden görebilenler için büyük bir fırsat.

Bu, altın toparlandığında (muhtemelen 2021’in en düşük seviyelerine yakın), bu yılın kârını artırdığında, Bitcoin durumunda bize büyük bir açığa satış fırsatı sağlayabilir veya sağlamayabilir, ancak şu anda kesin olarak söylemek için çok erken.  Bloomberg analisti McGlone Bitcoinin fiyatındaki son düşüşün Nasdaqın düşüşünden kaynaklandığına inanıyor ve altının fiyat seviyesini 1.700 doların üzerinde tutması halinde Bitcoinin 40 doların üzerinde kalmasını beklediği sonucuna varıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!