Altın Piyasasında Kısa ve Orta Vadeli Görünüm Nasıl?

Altın piyasaları, gün içi işlem seansı sırasında biraz düşerek son birkaç haftadır gördüğümüz gibi yatay işlem görmeye devam ediyor. Fiyatlar doların zayıflığı ile orantılı bir şekilde işlem görürken piyasa analistleri David Becker ve Christopher Lewis değerli metalin kısa ve orta vadeli görünümleri hakkında analizlerini sunuyor.

Analiste göre altın, dolardaki zayıflık sayesinde yükseliyor

Yatırımcılar tarafından güvenilir liman olarak görülen altının fiyatları pazartesi günü hafif toparlandı. Dolar gevşerken sarı metale olan ilgi artış gösterdi. ABD hazine tahvilleri, karışık bir ABD ISM imalat raporunun ardından düşüşe geçti. Vadeli işlem siparişleri düşerken ödenen fiyatlar yükseldi. Analist David Becker’a göre altın fiyatları ABD dolarındaki zayıflık sebebiyle kısmen yükseliyor.

Analiste göre altın fiyatları konsolidasyona devam ediyor. Fiyatlar, 10 günlük hareketli ortalamada direnç seviyesi olan ve şu anda 1.790’daki destek seviyesini yeniden yakalayabildi. Değerli metalin teknik analizini sunan Becker’a göre ek destek 1,750 ekim ayının dip seviyesi yakınlarında görülüyor. Direnç ise ekim ayının zirvesi olan 1.812’de görülüyor. Hızlı stokastik çapraz alım sinyali ürettiği için kısa vadeli momentum pozitife döndü. MACD histogramı, konsolidasyona işaret eden kayan bir yörünge ile pozitif bölgede yazdırıldığı için orta vadeli momentum konsolide oluyor.

Lewis, 1800 dolar seviyesi aşıldığında 1835 dolara ulaşmanın daha rahat olacağını belirtiyor

Bir başka değerli metaller analisti olan Christopher Lewis’e göre altın piyasaları genel olarak çok dalgalı olmaya devam ediyor. Analist, düşüş trendi çizgisi olan 1800 dolar seviyesinin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyor. Oldukça büyük olan 1800 dolar seviyesi psikolojik olarak önemli bir rakam olmasına rağmen aynı zamanda son zamanlardaki patlama girişimlerinden oldukça fazla direnç gösteriyor. Analiste göre sarı metalin fiyatı 1810 dolar seviyesinin üzerine çıkarsa, daha da dirençli olan 1835 dolar seviyesine ulaşmak daha olanaklı olabilir.

Analiste göre aşağı yönde, geçtiğimiz cuma günkü mum grafiğinin en düşük seviyesi çıkarıldığında, kayıpları 1750 dolar seviyesine, sonraki 1725 dolar seviyesine kadar uzatabilir. Lewis, 10 yıllık tahvil getirileri ile altın arasındaki negatif korelasyonun son zamanlarda çok güçlü olduğuna dikkat çekerek, Amerika’daki getirilerin artmasıyla, büyük olasılıkla bunların birlikte hareket edeceğini düşünüyor. Daha fazla altın haberi için Kriptoarena.com‘u takip etmeye devam edin.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!