Altın Fiyatlarını Hafta İçinde Neler Bekliyor?

Altın, yeni haftanın ilk gününde, yeni alımları kendine çekti ve Avrupa seansının erken saatlerinde 1.990 dolar bölgesi civarında birkaç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Yatırımcılar, uzayan bir Rusya-Ukrayna savaşının ortasında geleneksel güvenli liman varlıklarına sığınmaya devam ediyor ve iki ülke arasındaki barış görüşmelerinde ilerleme belirtisi yok.  

Aslında, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, son zamanlarda Rusya ile Ukrayna arasında dışişleri bakanlıkları düzeyinde herhangi bir diplomatik iletişim olmadığını söyledi. Kuleba, Mariupol limanında ‘korkunç’ olarak nitelendirdiği durumun, müzakereler yolunda belki de bir ‘kırmızı çizgi’ olduğunu sözlerine ekledi. Bu, yükselen enflasyon seviyeleri ile birlikte, şimdi bir durgunluk risklerini işaret ediyor ve küresel risk duyarlılığını olumsuz etkiledi. 

Ayrıca, Çin’in covid karantinaları ve Rus gazına olası bir Avrupa Birliği (AB) ambargosu muhtemelen enflasyon ve büyüme endişelerini yoğunlaştırabilir. Bu, artan maliyetlere karşı bir önlem olarak altının cazibesini artıran başka bir faktör olarak görüldü. Bununla birlikte, ABD Hazine tahvil getirilerinde yeni bir artışla birlikte Fed tarafından daha agresif bir politika sıkılaştırma beklentileri, altının kazançlarını sınırlayabilir. Ancak fiyat hareketi, piyasaların Mayıs ayında Fed’in 50 baz puanlık faiz artırımını tamamen fiyatladığını gösteriyor. Bu nedenle yatırımcılar, St. Louis Fed Başkanı ve FOMC üyesi James Bullard’ın Fed’in olası para politikası eylemine ilişkin öngörü sağlayacak konuşmasına odaklanacaklar. Ancak en büyük olay, bu hafta içinde yapılacak olan Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması olacak. 

Analist görüşleri ve altın teknik fiyat analizi 

TD Securities analistleri, “FED’in 2022‘nin sonuna kadar tarafsız bölgeye doğru hareketle geniş ölçüde senkronize olduğu ve Vali Brainard’ın son zamanlarda bu görüşü desteklediği görüşündeyiz. Başkan Powell’ın bir IMF panelinde küresel ekonomi üzerine yaptığı açıklamalar dikkatlerin odak noktasını çekecek” dedi ve şunları ekledi: 

Fed, yıl sonuna kadar tarafsızlığa ulaşma ve agresif bir QT rejimi başlatma niyetinin sinyallerini verirken, katılımcıların büyüme endişeleri arasında Fed’in belirtilen planına karşı bir miktar opsiyonu korumaktan memnun oldukları için altın piyasalarından çıkışlar az oldu. 

Boğalar kontrol altında ve yeni zirveler yapıyor. Günlük ölçekte, XAU/USD 24 Mart’ın en yüksek seviyesi 1.966.18 dolarda önceki kritik seviyesinin kırılmasını birçok kez test etti. 20 ve 50vÜssel Hareketli Ortalamalar (EMA’lar), daha yüksek ölçekleniyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) (14), ileriye doğru daha sıkı bir yükseliş momentumuna işaret eden 60,00 seviyesini aştı. Daha fazla altın haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!