Altın Fiyatları: İşte İzlenmesi Gereken Seviyeler ve Beklentiler!

Perşembe günkü merkez bankası eylemlerinin yükseliş eğilimini yenilemesinin ardından altın fiyatları haftalık zirvelerde dalgalanıyor. Uzmanlara göre ABD dolarının, daha sıkı getirileri desteklemek için NFP’den olumlu bir sürprize ihtiyacı var. Piyasaları değerlendiren deneyimli analist Anil Panchal altına yönelik tahminlerini paylaşıyor.

Altının NFP sürprizlerine tepkisi analiz ediliyor

Altın fiyatları, sarı metali 1.800 doların üzerinde tutmak için iyimser hisse senetlerinin ABD doları aşağı yönlü eğilime katılmasıyla kısa bir süreliğine düşüşe geçmesinin ardından alıcılarının yüzünü güldürmeye başlıyor. Son zamanlarda Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BOE) tarafından işaretlenen enflasyon korkuları arasında risk-güvenliğe yönelik acele de kıymetli metalin yükseliş eğilimine katkıda bulunuyor.

Analist Anil Panchal’a göre altın fiyatları için durum böyleyken, yatırımcıları gözlerini ABD’nin kasım ayından bu yana en ağır haftalık düşüşü olan ocak ayı istihdam raporuna çevirerek önceki haftanın kayıplarını konsolide ediyor. Moskova’nın Batı’yı tansiyonu yükseltmemesi konusunda uyarması gibi, Rusya’yı çevreleyen jeopolitik korkular da piyasaları etkileyen önemli olaylar arasında yer alıyor.

Altın fiyatları için izlenmesi gereken önemli seviyeler

Değerli metali inceleyen analiste göre XAU/USD için grafikler, önceki günün en yüksek seviyesi ile Fibonacci yüzde 38,2’lik haftalık ve aylık aralıkların kesiştiği nokta olan 1.809 dolar civarında güçlü bir direnç etrafında dalgalandığını gösteriyor. Analiste göre boğalar belirtilen direnci ele geçirmeyi başarırsa, bir gün SMA10 ve günlük Pivot Noktalarındaki ilk direnç, 1.812 dolar civarında yukarı yönlü momentumu test edecek. Altın fiyatları 1.812 doları geçen yükselişi sırasında, günlük Pivot noktalarındaki ikinci direnç ve bir günlük 1.823 dolar civarındaki haftalık ve aylık hareketleri içeren yüzde 161,8’lik Fibonacci düzeltmesi, 1.826 dolar civarındaki ayılar için son savunmayı vurgulamadan önce bir ara durak görevi görecek.

Analist Anil Panchal altın fiyatları için alternatif olarak, 4H’de 200-DMA ve SMA10’u içeren 1.807 dolar seviyesinde hemen aşağı yönlü destek görüldüğünü belirtiyor. Kriptoarena.com olarak sıklıkla analizlerine başvurduğumuz Panchal’a göre bu seviyeyi takiben, bir günlük 100-DMA ve Fibonacci yüzde 61,8, ayılara 1.801 dolar civarında meydan okuyacak. Bununla birlikte, haftalık ve aylık işlem performansının yüzde 23,6’sını oluşturan Fibonacci’yi oluşturan 1.797 dolar seviyesine büyük önem veriliyor. Özetlemek gerekirse, değerli metalin alıcıları dizginleri elinde tutuyor ancak daha fazla karar için 1.809 dolarlık net bir yukarı yönlü kırılma gerekli hale geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!