Altın Fiyatları İçin Kritik Gün Geldi: İşte Beklenen Seviyeler! 

Altın fiyatları boğaların taahhütlerini günlük grafikte önemli bir destek yapısında test ediyor. Asya’da fiyat, 1.850 dolar civarındaki erken New York ticaret teklif seviyesi ile satış baskılarına yol açıyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali konusundaki karamsarlığın azalması, karışık güncellemelere rağmen sarı metalin geri çekilmesini tetikliyor. Piyasayı değerlendiren deneyimli analist Anil Panchal altına yönelik tahminlerini paylaşıyor.

Piyasalar bu hafta hangi faktörlerden etkileniyor?

Altın fiyatları, sekiz ayın en yüksek seviyesinden kayda değer bir gerilemenin ardından çarşamba gününün ilk Asya seansında 1.850 dolara dönerken yeni ipuçları arıyor. Sarı metal, salı günkü Kuzey Amerika seansının sonunda üç haftanın en büyük günlük kaybını kaydetmeden önce birkaç günün en yüksek seviyesini yenilemek için bir yükseliş kaydetti. Bazı Rus birliklerinin sınırlardan çekildiğini öne süren manşetler, daha önce değerli metal alımını destekleyen olumsuz bir tondan, piyasanın son ruh hali değişikliğinin ana katalizörü olarak gösterilebilir. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın NATO üyeliği konusundaki olumsuzlukların gidişatından duyduğu memnuniyetsizliği iletirken, ABD Başkanı Biden, Ukrayna’ya Rus saldırısının hala çok olası olduğunu belirtiyor.

Analist Anil Panchal’a göre 10 yıllık hazine tahvil getirilerinin 4,7 baz puan artarak yüzde 2,043’e yükselirken, ABD Hazine getirilerindeki artışın da altın fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirtmekte fayda var. Wall Street göstergelerinin önceki gün pozitif kapandığını belirtmek gerekiyor. Fed’in mart ayında yüzde 0,50 faiz artırımı ihtimalinin artması ve St. Louis Federal Rezerv (FRED) verilerine göre 10 yıllık başa baş enflasyonun yansıttığı güçlü ABD enflasyon beklentileri de değerli metal fiyatı üzerinde baskı yarattı. Analist Panchal’a göre mart ayında yüzde 0,50’lik bir oran artışı konuşulurken, ABD ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Tutanakları’ndan Ocak Perakende Satışlarına büyük ilgi gösterilecek.

Altın fiyatları için izlenmesi gereken seviyeler

Altının Haziran 2021’de en son görülen en yüksek seviyelerden U dönüşü, günlük grafikte çift tepeli bir düşüş formasyonu gösteriyor. Analiste göre altın fiyatları için görülen yüksek artış osilatörün performansıyla uyuşmadığından, daha fazla aşağı yönlü umutlar RSI farklılığından da destek alıyor. Bununla birlikte, Kriptoarena.com olarak daha önce analizlerine başvurduğumuz Anil Panchal’a göre önceki ayın 1.853 dolar civarındaki zirvesinde aşağı yönlü açık bir kırılma, ayrıca değerli metal satıcısının mahkumiyeti için 1.850 dolarlık yuvarlak rakam gerekli hale geliyor.

Bu seviyeleri takiben, Haziran-Ağustos 2021 aşağı yönlü yüzde 61,8’lik Fibonacci düzeltmesi, yaklaşık 1.828 dolar, külçenin 200-DMA’ya ve iki aylık destek hattına, sırasıyla 1.807 dolar ve 1.796 dolara doğru daha da zayıf olmasının anahtarını elinde tutuyor. Analiste göre alternatif olarak, altın fiyatları için düzeltici geri çekilme, başlangıçta 1.878-80 dolar civarındaki çift zirveleri vurgulamadan önce 1.870 dolar seviyesi tarafından sorgulanabilir. Panchal’a göre değerli metal alıcıları, dizginleri 1.880 doların üzerinde tutmayı başarırsa, odakta 1.900 dolar eşiği ve Ocak 2021 ortasının en yüksek seviyesi olan 1.917 dolar civarında olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!