Altın Fiyatları Tahmini: Bu Seviyelere Ataklar Olabilir!

Altın fiyatları yeni yıl başında yapılan kayıpları telafi etmeye çalışıyor ve Asya seansında şu ana kadar 5,00 dolar aralığında yüzde 0,25 artışla 1.805,76 dolarda işlem görüyor. Analist Anil Panchal’a göre, teknik açıdan 1.830 doların altındayken odak aşağı yönlü görünüyor. Ayrıca analiste göre 1.800 dolarlık bir kırılma, aşağı yönlü devam etme riskini doğurur ve ilk test 1.790 dolara yakın olacak.

Değerli metalin piyasalarını etkileyecek olaylar neler?

Yukarıdaki saatlik grafiği inceleyen analist Anil Panchal altın fiyatları için yüzde 23,6 Fibonacci düzelme seviyesinin yakınında bir direnç olarak hareket etmesi beklenen eski desteğe başladığını belirtiyor. Bununla birlikte analiste göre, burada bir kırılma, aynı saatlik düşüş eğiliminin yüzde 50’lik bir ortalama geri dönüşü riskini doğurur ve bu, karşı trend çizgisi direncini karşılar. Panchal’a göre fiyat buradan 1.800 doların altına düşerse, o zaman odak noktası 1.790 dolara yakın bir önceki desteğe geçecek. Analiste göre sarı metal salı günü erken Asya seansı sırasında taze katalizör eksikliği nedeniyle kısa vadeli destek hattı yakınında hareket ediyor.

Kötüleşen koronavirüs koşulları, daha önce Güney Afrika covid varyantı olan Omicron’un önceki virüs varyantından daha az şiddetli olmasını bekleyen piyasa duyarlılığı ve politika yapıcılar için zorluklar yaratıyor. Riskten kaçınma havası, 2022’de Fed’in daha hızlı faiz artırımlarına ilişkin artan umutlardan da ipuçları alıyor. Louis Federal Rezerv Bankası’nın (FRED) 10 Yıllık Başa baş Enflasyon Oranı rakamlarına göre ABD’nin enflasyon beklentileri, önümüzdeki altı hafta içinde yeni bir yüksek seviyeye sıçrayarak, ileride daha fazla fiyat baskısını canlandırarak Fed’in sert para politikalarının kontrolü elinde tutmasına izin verdi. Bunların yanı sıra virüse yönelik yeni gelişmeler ve Fed konuşmaları da kısa vadeli altın fiyatları için önemli etkilerde bulunabilir.

Analiste göre altın fiyatları için izlenmesi gereken seviyeler

Analist Anil Panchal’a göre altının 16 Kasım’daki yüzde 61,8 Fibonacci düzeltmesinden aralık ayı ortasına kadar aşağı yönlü geri çekilmesi, satıcıları umutlu tutmak için aşırı satım değil. Kriptoarena.com olarak analizlerine sıklıkla yer verdiğimiz Anil Panchal’a göre altın satıcıları düşüş eğilimi gösteren MACD sinyallerinden ve azalan RSI çizgisinden ipuçları alıyor. Buna rağmen, altın fiyatları 15 Aralık’tan itibaren 1.800 dolar eşiğine yakın yükselen bir destek çizgisi ve ardından 1.797 doları çevreleyen 100-SMA seviyesi ile satıcılara meydan okuyor.

Analist Panchal’a göre aşağı yönlü filtreye ek olarak, 1.793-91 dolar civarındaki aylık yatay alanın da göz ardı edilmemesi gerekiyor. Panchal’a göre bu aralığın bir kırılması, son ayın en düşük seviyesi 1.753 doları hedefleyen ayılara bir şans vermeli. Öte yandan, Temmuz ve Eylül aylarındaki altın fiyatları için haftalık direnç çizgisi ve tepe noktalarının yakınsaması, altının kısa vadeli toparlanma hareketlerini ve 1.830 doları çevreleyen yüzde 61,8 Fibonacci seviyesine ek olarak kısıtlıyor. Analiste göre bunu takiben, değerli metalin alıcılarını kasım ayındaki 1.877 dolarlık zirveye yönlendirmeden önce 1.850 dolar ve 1.870 dolara doğru bir yükseliş göz ardı edilemez.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!