Altın Fiyatı Tahmini: Bu Hafta Neler Olacak?

Altın fiyatı, geçen haftaki fiyatların toparlanmasının ardından haftaya olumlu bir başlangıç ​​yapıyor. Fed yöneticileri, enflasyon karmaşasını perdelemek için agresif bir faiz artışı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca ABD Tarım Dışı maaş bordroları, bu hafta radar altında tutulması gereken en önemli olay olacak. Tüm bu etkenleri göz önünde bulunduran Sagar Dua altına ilişkin tahminlerini sunuyor.

Bu hafta piyasaların odağında neler olacak?

Altın fiyatı, günün erken saatlerinde Asya seansı sırasında yaşanan kayıplarını 1,960 dolar civarında konsolide etmek için teklifler alıyor. Analist Sagar Dua’ya göre sarı metalin son kazanımları, esas olarak Ukrayna-Rusya manşetlerine bağlı olarak piyasanın riskten kaçınma havası ve ABD Hazine tahvillerinin üç yılın en yüksek seviyesinden geri çekilmesiyle bağlantılı olabilir. Ayrıca analiste göre, oldukça agresif görünen Fed’in son açıklamaları ve St. Louis Federal Rezerv (FRED) başına 10 yıllık başabaş enflasyon oranına göre ABD enflasyon beklentileri nedeniyle, bu haftaki mart ayı ABD iş raporu öncesinde temkinli bir ruh hali sarı metali tercih edebilir.

Altın fiyatı geçen hafta 1.910 dolar seviyelerine kadar düşmesine rağmen anında alım buldu. Sagar Dua’ya göre bu da değerli metalin fiyatlarını yükseltmeyi başardı. Analiste göre bu durum pazartesi günü yataydan pozitife bir açılış ile ileriye dönük bir alım getirecek. ABD’de enflasyondaki yükselişin ardından faiz oranlarında ciddi bir yükseliş beklentisi, Fed yöneticilerine mayıs ayı para politikasında faiz oranlarını yükseltmekten başka bir seçenek bırakmıyor. Bu arada, ABD’deki işgücü piyasasının optimal durumda olması nedeniyle fiyat istikrarı, Fed Başkanı Jerome Powell ve meslektaşlarının odaklandığı ikinci ana katalizör olmaya devam ediyor.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken seviyeler

NY Fed Başkanı ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyesi John Williams geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, bu yıl faiz artırımlarının hızının veriler tarafından yönlendirilmesi gerektiğini belirtti. ABD doları endeksi (DXY), FOMC üyelerinin konuşmalarını dikkate alarak 50 baz puanlık faiz artırımı beklentisinin artmasıyla geçen hafta 98.85 yakınlarında kapandı. Analist Sagar Dua’ya göre altın fiyatı için oldukça belirleyici olan ABD Tarım Dışı İstihdam Bordrolarının açıklanması ana tetikleyici olmaya devam edecek. İstihdam verilerinin, önceki 678 bin baskısından çok daha düşük bir seviye olan 488 bin olması muhtemel görünüyor.

Kriptoarena.com olarak sıklıkla analizlerine başvurduğumuz Sagar Dua’ya göre altın fiyatları önceki 1.910,83-1.949,80 dolarlık konsolidasyon aralığından dengesizliği döndürdükten sonra 1.943,90-1.946,54 dolar aralığında dengeleniyor. Ayrıca analiste göre altın fiyatı, 200 dönemlik Üstel Hareketli Ortalama’nın (EMA) üzerinde 1.943,58 dolarda sabitlendi. Kıymetli metalin fiyatlarının, 8 Mart tarihinin zirvesi olan 2.070,54 dolardan 16 Mart tarihindeki en düşük seviye olan 1.895,15 dolardan 1.962,20 dolara yerleştirilen yüzde 38,2 Fibonacci düzeltmesini aştıktan sonra kazançlarını artırması bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!