Altın Fiyatı Buradan Nereye Gidiyor? İşte Seviyeler!

ABD Merkez Bankası (Fed) enflasyonla mücadele için agresif bir sıkılaştırma yolu deniyor şimdilik durgunluk korkuları devam ediyor. Bu arada, Çin ve Japonya’da yenilenen covid kilitlenmelerine ilişkin endişeler de ekonomik yavaşlama endişelerini vurgulayabilir. Piyasa huzursuzluğu ve panik zamanlarında, ABD doları, USD fiyatlı altın fiyatını muazzam satış baskısı altında tutacak olan güvenlik ağı olmaya devam ediyor. Parlak metaldeki herhangi bir geçici geri çekilme, özellikle yatırımcıların Fed’in faiz artırımı beklentilerine yeni bahisler için çok önemli ABD Tarım Dışı Bordrolarını beklemesiyle iyi bir satış fırsatı olarak görülebilir. Çarşamba günü FOMC Tutanakları, Fed’in enflasyonun daha yerleşik hale geleceğinden endişe duydukları için ‘daha kısıtlayıcı’ bir politikayı olası gördüğünü ortaya koydu.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken kritik seviyeler

Teknik birleşme dedektörü, altın fiyatının toparlanma yolunda 1.749 dolardaki güçlü direnci yeniden kazanmak istediğini gösteriyor. Bu seviye, SMA5’in dört saatlik ve Fibonacci’nin bir günde yüzde 38.2’sinin birleşimidir. İkincisinin üzerindeki kabul, pivot noktası olan bir aylık S2’yi 1.754 dolarda tehdit altına sokacak. Daha da yukarılarda, Fibonacci’nin bir günde yüzde 61.8 ve pivot noktası bir haftalık S2’nin 1.757 dolar civarında birleşmesi gardı tutacak.

XAU satıcıları için son savunma hattı, SMA10’da dört saatlik 1.762 dolarda görünüyor. Kapak tarafında, kritik destek Fibonacci’de yüzde 23.6’da bir günde 1.742 dolarda görülüyor ve bunun altında 1.736 dolardaki önceki düşük dört saatlik test edilecek. Satışların yeniden canlanması, önceki günün en düşük seviyesi olan 1.732 doları tehdit edecek ve 1.727 dolar seviyesindeki bir haftalık S3 pivot noktasına doğru zemin açacak.

Teknik birleşme dedektörü nedir?

Merkez bankası talebi, altının önümüzdeki aylarda tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşması için önemli bir faktör olabilir. Para birimleri üzerindeki şüpheler arttıkça ve dünya giderek kutuplaştıkça, ülkeler risklerini bunu yapabilecek denenmiş ve gerçek altın gibi varlıkla korumaya çalışacaklardır.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, TCD (Technical Confluences Detector), göstergelerin, hareketli ortalamaların, Fibonacci seviyelerinin, Pivot Noktalarının vs. sıkışık olduğu fiyat seviyelerini tespit etmek ve belirtmek için bir araçtır. Kısa vadeli bir yatırımcıysanız, giriş bulacaksınız. Karşı-trend stratejileri için puan ve bir seferde birkaç nokta seçin. Orta ila uzun vadeli bir yatırımcıysanız, bu araç orta ila uzun vadeli bir trendin nerede durabileceği ve pozisyonların nerede çözüleceği veya nerede artırılacağı fiyat seviyelerini önceden bilmenizi sağlar. Yatırım yaparken dikkatli olmalı ve yatırım yapmak istediğiniz riskli varlığı kendiniz incelemelisiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!