Bu Altcoin Projesi Terk Edildi: Yatırımcılar Şokta!

DeFi yield farming’in kurucularının, pazartesi günü Hazine cüzdanı boşaltıldığı için 1 milyon doların üzerinde altcoin projesini amorti ettiği iddia ediliyor. Polygon ağındaki önde gelen bir yield farm olan Polywhale Finance geliştiricilerinin, 1 milyon doları aşan ayrıntılı bir ‘exit’ dolandırıcılığı gibi görünen projeyi terk ettiği bildiriliyor.

Polywhale Finance’in geliştiricileri, altcoin projesini başka bir cüzdana aktarıyor

Polywhale Finance’in kurucuları, en son kripto piyasası fiyatı çöküşü sırasında tokenlerini satarak ‘exit’ dolandırıcılığı yapmakla suçlanıyorlar. Projeye adanmış bir Telegram grubunda Polywhale Finance, düşük altcoin fiyatını, olumsuz piyasa görünümünü ve rekabeti, katlanmaya neden olan en büyük faktörler olarak gösteriyor. Ancak, topluluk üyeleri aceleci çıkışı kötü niyetli bir niyete bağlıyor. İlk olarak, Polywhale Finance’in resmi Telegram grubu kalıcı olarak kapatıldı ve topluluk üyeleri projenin sahtekarlık içerdiğine giderek daha fazla ikna oldu. Durumdan hoşnutsuz olan topluluk üyeleri “Polywhale Rugged” adlı yeni bir Telegram grubu başlattı. Grubun sabitlenmiş mesajı ise şu şekilde:

DİKKAT: [HAZİNE] CÜZDANIN NEREDEYSE TAMAMI GELİŞTİRİCİ CÜZDANINA BOŞALTILMIŞTIR VE BURADAN 1,04 MİLYON MİLYON KULLANILMIŞTIR.

“Exceptional” kullanıcı adlı bir üyeye göre, Hazine cüzdanında 9 Haziran’da 5 milyon değerinde altcoin vardı. Günün erken saatlerinde, “SK” adlı bir topluluk üyesi, Hazine cüzdanının sadece 1,6 milyona düştüğünü gözlemledi. Ardından sohbet odasından çıkarıldı ve gönderisi silindi. Kullanıcının mesajı ise şöyle:

Saat 12:00 UTC’den itibaren, bu cüzdanın içinde şu anda yaklaşık 200 bin dolar var ve 1,4 milyonu, 16:55 UTC civarında geliştiricilerin cüzdanına aktarılıyor.

Altcoin, Matic Network tarafından yeniden adlandırıldığı sırada en hızlı büyüyen projelerden biriydi

Polywhale Finance, web sitesinde, tüm platformunda kilitli toplam 3,6 milyar dolardan fazla değere sahip olduğunu iddia ediyor. Yield farm ise, Nisan 2021’de anonim bir grup tarafından başlatıldı. Polygon, tüm altcoin projeleri arasında en popüler DeFi protokollerinden biri olarak hızla ortaya çıkmıştı. Altcoin, mayıs ayında DeFi patlamasının zirvesi sırasında yedi günlük bir süre boyunca 75 bin yeni aktif kullanıcı kaydetti.

Altcoin projeleri açısından önemli bir platform olan 1inch Network, toplayıcının likidite kaynaklarını artıran bir hareketle geçen ay Polygon’a da genişledi. Bu arada Ren, mayıs ayında Bitcoin (BTC) ve Dogecoin (DOGE) dahil olmak üzere önde gelen yedi kripto para birimi için Polygon’a bir köprü kurduğunu duyurdu.

Polygon, Şubat 2021’de Matic Network tarafından isim değişikliği yapılıp piyasaya yeniden sürüldü. Altcoin, boğa piyasası sırasında en hızlı büyüyen projelerden biriydi. Halen MATIC sembolü altında işlem gören Polygon tokeni, toplam ağ değeri 7,6 milyar dolar olan piyasa değeri ile 16. sırada yer alıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!