Bu Altcoin Projesi Bir Kez Daha Hacklendi: 42 Milyar Dolarlık Saldırı!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto dünyasındaki hack olaylarının sonu gelmiyor. Son olarak popüler crosschain projelerinden Poly Network, bir kez daha büyük bir saldırıya uğradı! İşte altcoin projesinde çalınan fonların tam listesi ve detaylar…

Bu altcoin projesi büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldı!

2021’de yılın en büyük kripto hack’i olarak manşetlere çıkan crosschain projesi Poly Network, bir kez daha bir saldırının kurbanı oldu. 2 Temmuz’da blockchain güvenlik firması Peckshield, Poly Network’ün bazı güvenlik açıklarıyla karşılaştığını ve saldırganın birden fazla zincirde önemli miktarda coin basmasına izin verdiğini açıkladı.

Hacker’ın 0xe0afadad1d93704761c8550f21a53de3468ba599 adresi incelendiğinde, kişinin altcoin Poly Network ile etkileşime girdiği ve çeşitli zincirlerde 42,1 milyar dolar değerinde coin bastığı anlaşılıyor. Bu coin’ler şu şekilde:

  • Metis: BNB, BUSD ve METIS’te 34,5 milyar dolar.
  • HECO (Huobi’nin chain’i): SHIB, COW, OOE, MDX ve diğerlerinde 7,5 milyar dolar.
  • Polygon: STACK, GM, OOE ve diğerlerinde 3,9 milyon dolar.
  • Avalanche: 1,7 milyon dolar.
  • Ethereum: 1,5 milyon dolar.
  • BNB Chain, OKC, Optimism, Gnosis ve Fantom gibi multichain’lerde birçok coin

Hacker fonları geri iade etti

Bir diğer yandan aktarılan verilere göre bilgisayar korsanı fonları farklı cüzdanlara dağıtmaya başladı. Anlık olarak ne Poly Network’ün Twitter hesabı ne de etkilenen chain’ler, özellikle Metis ve HECO, olayla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Bununla beraber daha önce aktardığımız üzere 611 milyon dolarlık kripto parayı Ağustos 2021’de çalan hackerlar, yeni ataklarıyla dikkat çekti. O zamanların en tehlikeli ve en ciddi kripto para saldırılarından biri olarak anılan saldırı yalnızca Mart 2022’de Axie Infinity’nin Ronin köprüsü saldırısı tarafından aşıldı ve bu da 622 milyon dolarlık zararla sonuçlandı. Öte yandan Poly Network ve kripto topluluğunun baskısı altında, bilgisayar korsanı çalınan fonların neredeyse tamamını birkaç gün içinde iade etti. Wu Blockchain tarafından aktarılan veriler şu şekilde:

Poly Network’ün vakası, 2021-2022 döneminde chain’ler arası köprü saldırıları dalgasının başlangıcı oldu. Bazı önemli olaylar ise şu şekilde:

Ağustos 2021: Poly Network – 611 milyon dolar (kurtarıldı)
Şubat 2022: Wormhole – 325 milyon dolar (geri kazanıldı)
Mart 2022: Ronin Network – 622 milyon dolar
Haziran 2022: Harmony Köprüsü – 100 milyon dolar
Ağustos 2022: Nomad – 176 milyon dolar
Ekim 2022: BNB Köprüsü – 586 milyon dolar (izole fonlar)

Bildiğiniz üzere chainler arası köprülere yönelik bu tekrarlanan saldırılar, kripto endüstrisinin güvenlik açısından karşılaştığı zorlukları ve kullanıcıların fonlarını korumak için sağlam önlemlere duyulan ihtiyacı vurguluyor. Poly Network ve diğer projelerin bu son saldırıya nasıl yanıt vereceği ve gelecekteki tehditlere karşı savunmalarını güçlendirmek için nasıl çalışacakları ise henüz belli değil.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!