Dikkat: Bu Altcoin Büyük Bir Soruşturmayla Karşı Karşıya Kaldı!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para piyasası her gün bir başka kritik olayla karşımıza çıkıyor. Son olarak Vietnam Hükümetinden gelen bir haber, yatırımcıları korkuttu. Ülke otoritesi, popüler olan bir altcoin projesi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yetkililere göre söz konusu proje, çok fazla riske sahip bulunuyor! İşte detaylar…

Vietnam’lı düzenleyiciler, Pi Network için soruşturma başlattı

Bir Asya ülkesi olan Vietnam’dan son günlerde kripto para projeleri için yeni ataklar geliyor. Son olarak Vietnam, ülkede popülaritesi günden güne artan kripto para projesi Pi Network için yeni bir soruşturmaya imza attı. Ülkenin finansal otoritelerinden gelen emirler, Pi Network’ün yasaları çiğnediği yönünde olan iddiaları araştırmak için geldi. Bildiğiniz üzere Pi Network, bir süredir özellikle Asya ülkelerinde popülaritesini korurken, kullanıcılara mobil madencilik imkanı sunarak kripto para kazanmalarını sağlayan bir proje olarak biliniyor. Son gelen haberler, Vietnam Merkez Bankası ve Hazine Bakanlığı’nın bu projeyi yasal çerçevede değerlendirmek ve araştırmak istediği yönünde. Uzmanlara göre bu durum, ülkenin yatırımcılarını koruma yönünde attığı bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bilinen üzere Vietnam’da kripto paralara büyük bir ilgi bulunurken, Vietnam düzenleyicileri de sıkı bir düzenleme ile piyasayı denetliyor. Aktarılan son verilere göre soruşturma ile beraber Pi Network’ün de Vietnam üzerindeki faaliyetleri denetlenecek ve bununla beraber projenin yasal çerçeveye uygun olup olmadığı da değerlendirilecek. Bu yeni soruşturma ile beraber yatırımcıların piyasaya duyduğu güvenin daha da artması bekleniyor. Bununla beraber Siber Güvenlik ve Yüksek Teknoloji Suçları Departmanı’nın yönettiği soruşturma konusunda, kurum başkanından da önemli açıklamalar geldi. Kurum Başkanı Le Xuan Minh’in yaptığı açıklamalarda, dikkat çeken sözlerden biri “Böyle bir kazanç modeli başka yerde yok” sözleri oldu. Bu sözler yatırımcılar arasında büyük dikkat çekerken, kurum başkanı şu sözleri de aktardı:

“Pi gibi kripto para sistemleri çok karmaşıklar ve düzenlenmiş değiller. Bu kadar büyük getiri sağlayan bir başka iş kolu yok. İnsanların bu tür kripto sistem ve çalışma modellerine çekilmek istendiği bir gerçek… Pi Network konusunda polis güçleri de çeşitli yerlerde soruşturma başlattılar”

Bir diğer yandan kurum başkanı, yatırımcıların güvenliği açısından bir açık oluşturabileceği gerekçesiyle Pi Network’te veri hırsızlığının da yaşanabileceğini açıkladı. Bu yüzden Vietnam düzenleyicileri, soruşturmaya dört kolla bağlanmış görünüyor.

Pi Network (PI) fiyat durumu

2019’dan bu yana kripto para piyasasında yer alan Pi Network (PI), son 24 saat içerisinde yüzde 2.3 düşüş yaşadı. Birçok uzman bunun Vietnam’dan gelen haberler nedeniyle olduğunu açıklarken, popüler altcoin projesi anlık olarak 22.25 dolardan işlem görüyor. Bununla beraber birçok kişinin dikkatini çeken proje, son bir yıllık süreç içerisinde yüzde 6600 değer kazanmıştı. Bu yüzden son soruşturmalar, birçok yatırımcının endişelenmesine yol açtı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!