AirBaltic Bu Altcoinlerle Uçak Bileti Satışı Yapacak

Letonya havayolu şirketi airBaltic ile uçan yolcular, artık bilet ödemeleri için daha fazla kripto para birimi seçeneğine sahip.

Havayolunun web sitesinde bugün yapılan bir duyuruya göre, yolcular artık Ether (ETH) ve Dogecoin (DOGE) kullanarak uçak biletleri için ödeme yapabilirler. Kabul edilen diğer sanal para birimleri arasında Bitcoin Cash (BCH) ve ABD dolarına sabitlenmiş dört stablecoin bulunuyor: USD Coin (USDC), Binance Dollar (BUSD), Gemini Dollar (GUSD) ve Paxos (PAX).

Havayolu, Temmuz 2014’te Bitcoin (BTC) ödemelerini kabul etmeye başladı. Aslında, Letonya ulusal havayolları, dünyada kripto para birimi ödeme seçenekleri sunan ilk havayolu olarak lanse ediliyor.

AirBaltic, duyurusunda, kripto para ödemelerini kabul etmesine rağmen, bilet fiyatlarının kripto para birimlerinde belirtilmediğini açıkladı. Fiyatlar, kripto para birimi ödeme ağ geçidi hizmeti BitPay ile euro cinsinden görüntüleniyor ve bilet satın alındığında sanal para ödemelerinin itibari paraya dönüştürülmesini gerçekleştirir.

Havayolunun desteklenen kripto para ödeme seçeneklerini genişletme kararı hakkında yorum yapan airBaltic CEO’su Martin Gauss şunları söyledi:

“Yenilikçi bir havayolu şirketi olarak, müşteri deneyimini rezervasyon sürecinden başlayarak iyileştirmenin yollarını aramaya çabalıyoruz. Giderek daha fazla müşterimiz kripto paralar ile ödeme yapıyor. Kripto para sektörünü yakından takip ediyoruz.”

Kripto Paralar Turizm Sektöründe Revaçta

Kripto para kullanımı, seyahat acenteleri, havayolları, oteller, seyahat ve konaklama endüstrisinde müşterilerin kripto para birimleri kullanarak rezervasyon yapmaları konusunda ivme kazanıyor.

Travala gibi kripto dostu seyahat acenteleri, sanal para birimi ödemelerini kabul eden kapsamlı bir havayolu ve oteller ağına sahiptir.

Uçak biletleri ve rezervasyonların yanı sıra, havacılık endüstrisi çeşitli kullanım durumları için blockchain teknolojisini de kullanıyor. Devam eden koronavirüs salgınının ortasında dijitalleşme ihtiyacı, ortaya çıkan teknolojiyi kullanmaya daha fazla odaklanmayı da teşvik etmiş görünüyor.

Air France, Şubat ayında, yolcuların COVID-19 test sonuçlarını doğrulamak için blockchain tabanlı bir sistem kullanmayı içeren bir pilot plan açıkladı.

Comments (0)
Add Comment