Aeron (ARNX) Nedir?

Aeron (ARNX) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. ARNX Coin, uçak seyahatlerini daha güvenli duruma getirme amacıyla kurulmuştur. Özellikle havacılık endüstrisiyle alakalı bütün verilerin depolanması, kaydedilmesi ve doğrulanması için merkeziyetsiz bir sistem yaratmaktadır. Aynı zamanda Blockchain tarafından desteklenen yeni havacılık güvenliği standardı olmayı da hedeflemektedir. Platform, pilot ve operatörle herhangi bir veri uyuşmazlığı olması durumunda havacılık yetkililerinin sorunlarını hızlı bir şekilde tespit etmektedir. Bununla birlikte bütün sorunları çözebilmesine imkan vermektedir. Ayrıca havacılık yetkilileri süresi dolan bir lisansla çalışan pilotları da tespit etmektedir.

Nasıl çalışır?

ARNX Coin, pilotların ve şirketlerin kullanacağı bir uygulama olmaktadır. Ayrıca bu uygulamadan gelen verilerin toplanacağı Blockchain tabanlı güvenli bir veri havuzudur. Bu havuzda yer alan bilgilere müşteriler, havacılık otoriteleri ve şirketler erişim sağlayabilecektir. Aynı zamanda pilotlar, uygulamaya uçuş saatlerini ve diğer verilerinin kaydetme işlemlerini de yapabilecektir. Projedeki şirketler ise kendi uygulamalarına bakım günlüğü gibi bir takım kayıtlar gireceklerdir. Özellikle uçak operatörleri de şirket uygulaması aracılığıyla uçuş verilerini Blockchain’e gönderebilecektir.

Ekosistem:

Proje 2020 yılında havacılık endüstrisi diğer bütün sektörler gibi bir darbe yemiş olsa da normalde Dünya çapında günde 100.000’den fazla uçuş gerçekleştirilmektedir. Hatta 2 milyondan fazla kişiye hizmet verilmektedir. Özellikle havacılık en güvenli ulaşım türlerinden biri olarak kabul edilmesine rağmen, hava taşımacılığıyla alakalı kazaların sayısı yıllık ortalama 3302 olarak karşımıza çıkmaktadır.

ARNX Coin’de uçuş kaydı kayıtları kolayca taklit edilebilmektedir. Ancak önemli bakım maliyetlerinden tasarruf edilmesiyle, günlük verilerin değiştirilmesiyle ve yeni teknolojilerin havacılık sektöründe daha çok kullanılması gerektiği amaçlanmaktadır. Platforma göre böylelikle güvenli uçuş daha fazla sağlanmış olacaktır. Bu amaç doğrultusunda kendi Token’ı ARNX’i kullanmayı hedeflemektedir. Platform, ürün kullanımlarını geliştirmeye, ekosistemlere ve ürün erişimlerine katkı sağlamaya destek olmaktadır. ARNX Coin, Aeron platformu içindeki değerli özelliklere erişim sağlarken, Aeron mobil uygulamalarıyla sınırlı kalmayacağı yapılan açıklamalar arasında bulunmaktadır.

Aeron (ARNX) nedir? Nasıl satın alınır?

Şu anda ARNX ile işlem yapılabilen borsalar; ProBit Global, Uniswap(V2), Gate.io, HitBTC, ve Mercatox’tur. Coin satın almak için ise bu aşamalar izlenmektedir:

Öncelikle KAT listeleyen borsanın web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonrasında borsanın hesap açma adımlarını izleyin. Bir diğer adım olan kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayın. Bir diğer adım olan borsanın para yatırma adımlarını izleyin. Son adım olarak ise istenilen bakiye tutarınca KAT Coin’i seçerek alım emri oluşturun. Güvenilir hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!