ABD’li Politikacı Dipten Bitcoin Aldı! İşte Ayrıntılar

Teksaslı genç Cumhuriyetçi Senatör Rafael Edward Cruz, piyasadaki son düşüş sırasında bir miktar Bitcoin (BTC) alımı yaptı. 4 Şubat Cuma günü yapılan finansal açıklamalar, Cruz’un 25 Ocak’ta, 15 bin ila 50 bin dolar arasında BTC satın aldığını gösteriyor.

Senatör, Bitcoin sayesinde 10 günde kar elde etti

25 Ocakta 2022 tarihinde gerçekleştirilen satın alma, aracı kurum River kullanılarak yapıldı. Senatör, Bitcoin (BTC)’nin fiyatı 37 bin dolar seviyelerinin altında gezinirken, düşük fiyatı fırsata çevirdi ve bu düşüşü satın aldı. Senatörün dipten BTC toplamasının ardından, 5 Şubat günü (bugün) BTC’nin fiyatı, 20 Ocak’tan bu yana ilk kez 40 bin doların üzerine çıkmış oldu. Senatör Rafael Edward Cruz’un son satın alımını elinde tuttuğunu varsayarsak, işlemdeki mevcut kazancı 2.000 – 6.850 dolar civarında gibi görünüyor.

Son aylarda, ABD Senatörü Cruz, Capitol Hill’deki firmalar için, kripto para birimleri ile ödeme kabul edebilmeleri yönünde bir karar sunmuştu. Bu nedenle Cruz tam bir Bitcoin ve kripto para savunucusu olarak biliniyor. Cruz ayrıca, kripto para komisyoncuları için raporlama gereksinimlerini sıkılaştırmayı amaçlayan tasarıdaki zorlayıcı maddeleri kaldırmak için bir değişiklik yaptı. Ancak senatörün değişiklik yaptığı maddeleri kabul edilmedi ve ‘komisyoncu’ tanımını netleştirme görevi artık Hazine’ye verildi.

Cruz, ateşli bir kripto para savunucusu olarak biliniyor

Senatörün kripto savunuculuğu bunlarla da sınırlı değil. Çin’in kripto para madenciliği baskısı ve yasaklamalarının ardından, Cruz sayesinde Texas bir Bitcoin madencilik merkezi haline gelmişti.

Lider kripto para birimi Bitcoin fiyatları, 20 Ocak 2022’den bu yana ilk kez 40 bin doları kırdı ve yaklaşık yüzde 10 civarında yükseldi. Sonuç olarak, BTC’nin pazar hakimiyeti marjinal bir şekilde yüzde 41,65’e yükseldi. Lider altcoin Etherium da, BTC’deki yükselişe ayak uydurdu ve yaklaşık yüzde 10’dan fazla arttı. Lider kripto para biriminin piyasa değeri son 24 saatte 1,87 trilyon doların üzerine çıkarken, işlem hacimleri 90,36 milyar dolara kadar yükseldi. BTC şuan 41.616,48 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ederken, Ethereum ise 3.034,08 dolar seviyelerin işlem görüyor. Daha fazla Bitcoin ve altcoin haberi için, KriptoArena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!