ABD’li Dev Banka BNY Mellon, Kripto Para Şirketi Fireblocks’a Yatırım Yaptı

Kripto para saklama ve transfer hizmeti sunan Fireblocks, Bank of New York Mellon da dahil olmak üzere yatırımcılardan 133 milyon dolarlık bir yatırım aldığını duyurdu. Yapılan yeni yatırımlar ile birlikte, Fireblocks’un değerlemesi 1 milyar dolar seviyesine yükseldi.

BNY Mellon’un en son gerçekleştirdiği kripto para yatırımı, büyük olasılıkla müşterilerine dijital varlık saklama hizmeti sunmaya yönelik yeni planıyla bağlantılı.

Bitcoin (BTC) ve kripto paralar ana akım haline geldikçe, birçok yatırımcı ilgisini o yöne kaydırıyor. 2018’de kurulan Fireblocks, dijital para birimlerinin depolanmasını ve transferini kolaylaştırmak için araçlar oluşturuyor.

Bugünün finansman turundaki diğer yatırımcılar arasında hedge fonu Coatue Management LLC, Ribbit Capital ve Stripes bulunmaktadır. BNY Mellon, ne kadar yatırım yaptığını açıklamak istemese de 133 milyon dolarlık yatırımın büyük bir çoğunluğunun dev bankaya ait olduğu düşünülüyor.

BNY Mellon, Amerika’daki en eski banka olmasına rağmen, kripto para piyasasına artan ilginin ve farkına vararak yeni finansman düzeninde yerini almak istiyor. Kripto para piyasasının kurumsal olarak benimsenme seviyesi de son zamanlarda katlanarak artıyor.

Comments (0)
Add Comment