ABD’den Gelecek Bu Veri Öncesinde Bitcoin (BTC)’de Satışlar Arttı

Bu haftanın en önemli ekonomik verisi yarın açıklanıyor ve Bitcoin (BTC) ve genel anlamda kripto para piyasası haftaya satış yönlü bir başlangıç yaptı. Ekonomistler tarafından Salı günü açıklanacak veriler öncesinde yapılan ankete göre, büyük olasılıkla ABD enflasyonu Mart ayında 1982’nin başından bu yana en hızlı artış oranı olan yüzde 8,4 oranına yükseldi.

Bitcoin ve kripto piyasasının yarınki verilerden ne yönde etkilenmesi bekleniyor?

Goldman Sachs Group Inc. Baş Ekonomisti Jan Hatzius Cuma günü yaptığı açıklamada, Federal Rezerv (FED)’in faiz oranlarını yüzde 4’ün üzerinde artırması gerekebileceğini belirtti. Daha sıkı para politikası beklentileri, giderek artan bir şekilde birlikte hareket eden kripto para birimleri ve teknoloji hisseleri gibi daha riskli varlıklara olan talebi olumsuz etkiledi.

ABD enflasyon verisi 12 Nisan Salı günü TSİ 15.30’da açıklanacak. ABD enflasyon oranının Mart ayında yüzde 1,2 oranında artması öngörülüyor Ayrıca yıllık enflasyonun da yüzde 8,5’e yükselmesi bekleniyor. Son 40 yılın en yüksek enflasyonu ile mücadele eden ABD’de, FED geçtiğimiz ay faiz artırımlarına başlamıştı. FED’in son toplantısında faiz oranı 0,25 oranında arttırıldı ve faizler yüzde 0,25-50 aralığına çekildi. Mevcut enflasyon rakamları göz önüne alındığında ABD’de reel getiriler negatif kalmaya devam ediyor.

Bu toplantıda 50 baz puanlık artış öngörülüyor

FED üyeleri tarafından yakın zamanda yapılan değerlendirmelerde enflasyonla mücadelede etkili olabilmesi için tek seferde 0,5 veya daha yüksek faiz artışlarına ihtiyaç olduğu belirtildi. Salı günü açıklanacak enflasyon verileri FED’in bir sonraki toplantıda yapacağı hamle için bir ipucu verebilir. Bir sonraki toplantıda ne kadar faiz artırımı yapılabileceğine dair beklentilerin güncel haline baktığımızda 50 baz puanlık artışa ilişkin beklentinin yüzde 82 oranında olduğunu görüyoruz.

Bitcoin’in ABD teknoloji hisseleri gibi varlıklarla senkronize hareket etme eğilimi, Amerikan pazarları için zorlu bir haftanın ardından düşüşü daha az sürpriz yapıyor. Bitcoin’in Nasdaq 100 Endeksi ile korelasyonu şimdi rekor seviyelerde. Kripto borç veren Nexo’nun yönetici ortağı Trenchev, e-postayla gönderilen yorumlarında şu ifadeleri paylaşıyor:

Nasdaq 100 Cuma günü 50 günlük hareketli ortalamasının altında kapandı, bu nedenle şimdi Bitcoin’in teknoloji yüklü endeksle korelasyonunu kırmak için kötü bir zaman olmaz. Tekrar 45.000 doların üzerine çıkın ve oyuna geri dönelim.

Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!