ABD’de Bu Yıl Dogecoin Devrimi Yaşanabilir: Araştırma

Elon Musk sayesinde popülaritesi artan Dogecoin (DOGE), özellikle ABD’de farklı bir boyut kazandı. Son zamanda yapılan bir araştırma, çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

Yaklaşık her üç işletmeden biri, Dogecoin’i bu yıl ödeme yöntemi olarak eklemeyi düşünüyor

Dogecoin (DOGE)’i ödeme olarak kabul eden çok sayıda işletmeye rağmen, daha fazla işletme DOGE’yi ödeme yöntemleri listesine eklemeyi düşünüyor. Digital.com tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, ABD‘de bulunan her üç işletmeden birinin, bu yıl Dogecoin’i ödeme yöntemi olarak ekleyebileceğini ortaya koydu. Ankete katılan toplam 1.000 işletmeden yüzde 27’si bu yıl DOGE’yi ödeme seçenekleri arasına ekleyeceğini belirtti. Öte yandan, yüzde 10’luk kısım popüler kripto para birimini gelecek yıl kabul etmeye başlayacaklarını söyledi. Buna karşılık, yüzde 18’i DOGE ödeme sistemini önümüzdeki iki ila beş yıl içinde ödeme yöntemlerine entegre edileceğini açıkladı. İlginç bir şekilde, 100 katılımcı, zaten işletmeleri için DOGE ödemelerini kabul etmeye başladıklarını söyledi.
Ankete katılanların yüzde 29’u ise DOGE ödemelerini kabul edeceklerini söyledi, ancak bunu ne zaman hayata geçireceklerini belirtmediler. Kripto ödemelerini kabul etme planlarını açıklayan ve ödeme yöntemi olarak kripto para birimini tercih etmeyi planlayanların yüzde 83’ü Bitcoin (BTC) kabul edeceklerini söylüyor. Buna karşılık, yüzde 42 Ethereum’u (ETH) tercih etti. Bu arada Amerikalılar, Dogecoin hakkında Ethereum’dan daha fazla bilgi duyduklarını ifade ettiler. Ankete katılanların yüzde 30’u, mal ve hizmetleri için asla DOGE’yi ödeme yöntemi olarak kabul etmeyeceklerini belirtti.

Elon Musk’tan yeni bir Dogecoin hamlesi gelebilir! 

Tesla CEO’su Elon Musk, uydu internet sağlayıcısı Starlink’in Dogecoin (DOGE)’i kabul etmeye başlayabileceğini ima etti. Dogecoin’in en büyük destekçisi konumunda olan Musk, topluluktan gelen böyle bir talebe göz kırpan yüz emojisi ile yanıt verdi. Starlink, dünyanın en ücra köşelerindeki insanlara yüksek hızda internet sunmayı hedefliyor. Şirketin şu anda düzinelerce fırlatma gerçekleştirdikten sonra yaklaşık 2 bin işlevsel uydusu var. İnternet hizmetinin fiyatı, modem için 499 dolar, aylık ise 99 dolar tutarında olacak. Musk’ın SpaceX’i Dogecoin ödemelerini de etkinleştirebilir. KriptoArena.com tarafından bildirildiği üzere, uzay araştırma şirketi, 2022’nin ilk çeyreğinde fırlatılması planlanan DOGE-1 adlı bir ay görevi için DOGE’yi zaten kabul ettiğini açıklamıştı.
 
 Elektirikli araba üreticisi Tesla, ürünlerinin bir kısmını Dogecoin ile satın almasına izin vererek meme altcoin’nin fiyatını önemli ölçüde yükseltti. Musk, planı ilk olarak Aralık ayında açıklamıştı. Geçen Mart ayında Tesla, Bitcoin ödemelerini etkinleştirdi, ancak daha sonra çevresel kaygılar nedeniyle askıya aldı. Musk ayrıca Ocak ayı sonlarında McDonald’s’a Dogecoin’i kabul etmesi için çağrıda bulundu, ancak görünüşe göre, fast-food devi olumlu bir yanı vermedi. Bu arada Dogecoin, CoinMarketCap verilerine göre piyasa değeri bakımından en büyük 10 kripto para listesine geri döndü. DOGE, rakibi Shiba Inu ile birlikte son 24 saat içinde  yeşil renkte. Polkadot (DOT) ve Avalanche (AVAX), yüzde 5’in üzerinde düşüşle en çok kayıp yaşayan altcoin’ler arasında yer alıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!