ABD ye göre, dijital varlıklar ulusal güvenliği tehdit ediyor

ABD Adalet Bakanlığı kripto para birimlerinin teröristler dolandırıcı ülkeler ve diğer suçlular tarafından art niyetli kullanımının ulusal güvenlikleri için bir tehdit unsuru olduğunu bildirdi.

Raporda dijital varlıklar ile ilgili bir kanun yaptırımının olmamasının uluslararası finansal sistemin güvenliği ve istikrarı için zararlı olduğu bilgisine yer verildi. Eşler arası borsalar kiosk operatörleri ve çevrimiçi casinolar gibi kripto kullanan yeni kuruluşlar araştırmacıları zayıflatarak kayıt tutma ve raporlama gerekliliklerine uymuyor.

Ayrıca raporda kripto para biriminin teröristler tarafından kullanımının yaklaşan bir fırtınanın başlangıcı olduğuna işaret ettiği ve dijital varlıkların kötü niyetliler ile dolandırıcı ulus devletlerin kar elde etmesi için bir araç olduğu belirtildi.

Rapor John McAfeenin vergi kaçakçılığından tutuklanması ve Bitmexin kara para aklamayı önleyen ABD yasasını aşmaktan suçlanması üzerine gündeme geldi.

Adalet Bakanlığı raporunda kötü niyetli kişilerin gerçekleştirilecek soruşturmalarının yürütülmesinde ve tutuklamaların yapılmasında uluslararası işbirliğinden yana olduğu bilgisi yer aldı.

Comments (0)
Add Comment