ABD nin ilk kripto bankası: Kraken

Kripto borsası Kraken bugün ABDnin Wyoming eyaletinin “Special Purpose Depository Institution“ (SPDI) olarak adlandırılan başvuruyu onayladığını açıklayan bir blog yazısı yayınladı. Wyomingin başkenti Cheyennede yer alan yeni ortaklık şirketi Kraken Financial olarak adlandırılacak.

Blog yazısı Kraken Financialın ABD tarihinde federal ve eyalet yasalarına göre tanınan bir banka tüzüğü alan ilk dijital varlık şirketi olduğunu bildirdi. Kraken Financial dijital varlıklar için kapsamlı mevduat saklama ve emanet hizmetleri sunan ilk ABD düzenlemesine bağlı banka olacak.

Kraken Financial CEOsu David Kinitsky “Felsefemiz ve değerlerimizle uyumlu bir devlette çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Wyoming kapsamlı bir düzenlemenin FinTech şirketleri için yeniliği nasıl teşvik edebileceğinin nadir ve parlak bir örneğidir” ifadelerini kullandı.

Kraken tarafından üstlenilen bu hareket kripto endüstrisi için önemli bir adımdır. Velayet sunmak teknik olarak daha az tecrübeli ya da yeni başlayan müşterilerin kripto para birimlerine yatırım yapmalarını sağlıyor. Yatırımın kurumlar için daha da kolaylaşacağı öngörülüyor.

Comments (0)
Add Comment