ABD’de Bir İlk Gerçekleşti: Bitcoin İçin Zafer!

Kuzey Dakota’daki Williston Şehri, Amerika’daki birçok şehirden çok daha küçük olmasına rağmen, bir ilke imza atarak, ABD’deki Bitcoin (BTC) ve kripto merkezi olmaya aday. Şehirdeki havaalanına, ilk devlet destekli Kripto para ATM’si kurulacak.

DCM ile Bitcoin ve kırktan fazla kripto para birimi alınıp satılabilecek

Şehir yönetimi, Coin Cloud şirketi ile işbirliği içinde ,Williston Basin Uluslararası Havalimanı’na (XWA) bir Kripto Para ATM’si (DCM) kurulacağını duyurdu. Havaalanına giden herkes artık Bitcoin, Dogecoin, Shiba Inu Coin, Cardano ve Ethereum dahil olmak üzere 40’tan fazla kripto para birimini nakit olarak alıp satabilecekler. Ayrıca DCM ile dijital cüzdanlardan nakit çekimi işlemlerine de imkan tanınacak. Şehrin Finans Direktörü Hercules Cummings konu ile ilgili şunları söyledi:

DCM’nin şehrimizde kurulması, halka kripto para birimlerini tanıtmak ve bu ekosisteme dahil etmek için iddialı bir adımdır… Küçük bir şehir olmamıza rağmen, bir etki yaratıyoruz.

Kurulacak DCM, yatırımcıların banka hesaplarına veya banka kartlarına ihtiyaç duymayacakları benzersiz bir teknolojiye sahip olacak. Ayrıca yatırımcılar dijital bir cüzdan kullanarak Bitcoin ve kırktan fazla kripto para birimini doğrudan alıp satabilecekler. Ayrıca DCM’yi kullanan kişiler, yapacakları işlemler için ek ücret ya da komisyon ödemeyecek.

Yatırımcılar, DCM ile yapılacak kripto para işlemleri için masraf ödemeyecek

Finans Direktörü Hercules Cummings , şehire DCM kurulmasının altındaki temel nedenin, kamuoyundaki giderek artan kripto para merakı ve halkı kripto paralara çekmek olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti.

Geleneksel olarak, bir borsada kripto para satın aldığınızda işlem, bir banka hesabı veya banka kartı aracılığıyla, bankanız üzerinden yapılır… DCM aracılığıyla nakit parayı kripto paraya dönüştürmek için bir banka hesabına veya banka kartına ihtiyacınız olmayacağı için, herhangi bir masraf ödemeyeceksiniz… Para yatırma ve çekme işlemi, DCM ile dijital cüzdanınız arasında, yalnızca nakit kullanılarak gerçekleşecek.

DCM’in kurulumu, Williston şehrinin kripto paralara ve Bitcoin (BTC)’e olan yatırımlarının ve ilgisinin devamı olarak geldi. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, bu yılın başlarında, Williston Şehri, kamu hizmeti ödemeleri için kripto paraları kabul etmeye başlamıştı ve ABD’de kripto paranın benimsenmesinde bir dönüm noktası olmuştu..

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!