ABD Bunu Konuşuyor: 124 Milyon Dolarlık Kripto Para Dolandırıcılığı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), John ve JonAtina (Tina) Barksdale adlı iki kardeşin “Ormeus Coin” adlı bir kripto para birimi için düzenlenen kayıt dışı satışlarda binlerce yatırımcıyı 124 milyon doların üzerinde dolandırdığını iddia etti.

İki kardeş 124 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığıyla suçlandı

İki kardeşin 2017 yılının Haziran ayından bugüne kadar platformlarındaki yatırımcılara Ormeus Coin adlı token satışı yaptıkları basın açıklamasında açıklandı. Bir diğer yandan Haziran 2017 ile Nisan 2018 arasında da Ormeus Global adı verilen pazarlama şirketi aracılığıyla Ormeus Coin ve bir kripto para alım satım programına yatırımdan oluşan abonelik paketleri satışı yaptıkları iddia edildi.

Daha önce kriptoarena.com olarak haberlerine yer verdiğimiz SEC tarafından yapılan basın açıklamasında John Barksdale’in global tanıtım organizasyonları düzenlediği ve kız kardeşinin sosyal medya gönderileri, basın bültenleri, YouTube videoları ve diğer tanıtım materyallerinin hazırlanmasıyla ilgilendiği belirtildi. Yayılan haberlere göre ikili, yanıltıcı bir şekilde Ormeus Coin’in global çapta kripto para madenciliği operasyonlarından biri tarafından desteklendiğini öne sürdü.

Madencilikten 3 milyon dolardan ve altı bir gelir elde ettikten sonra 2019’da bu eylemi bitiren Barksdale kardeşlerin sonrasında da 250 milyon dolarlık kripto para madenciliği faaliyetleri olduğu iddiasını sürdürdükleri aktarıldı.

Milyonlarca dolarlık yatırımı kişisel harcamalarına kullandılar

Ayrıca şüphelilerin Ormeus Coin’in fiyatını manipüle ettiklerini belirten SEC, yatırımcıların milyonlarca dolarlık yatırımlarını kişisel harcamalar için kullandıklarını savundu. SEC, kardeşleri federal menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçladı. Ayrıca ihtiyati tedbir kararı verilmesiyle birlikte haksız yere elde edilen kazançların faiziyle geri ödenmesine ve para cezasına hükmedilmesini istedi.

Konuyla ilgili ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklama doğrultusunda 40 yaşındaki John Barksdale’in yurtdışında tutuklandığı bildirildi. Bakanlığın yaptığı açıklamada Ormeus Global’in, global çapta 8 binden fazla yatırımcıya paket abonelik satışından 70 milyon dolar topladığı, Ormeus Coin’in ise 12 binden fazla yatırımcıya satışı yapıldığı, bunların en az 200’ünü Amerikalıların oluşturduğunu açıkladı. Ormeus Coin’in tepe noktasında 52 milyon dolarlık piyasa değerine sahip olduğu da bildirildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!