ABD Başkanı Joe Biden’ın Ekibi, Dijital Yuan’ın Gelişiminden Endişe Duyuyor

ABD ulusal güvenlik ve finans yetkililer, Çin’in dijital yuan gelişimini merak ve endişe ile takip ediyorlar.

12 Nisan tarihli bir Bloomberg raporuna göre, ABD Hazine Müsteşarlığı, Dışişleri Bakanlığı, Pentagon, Ulusal Güvenlik Konseyi, ABD’nin yaptırımlarını delme potansiyeli olan Çin’in dijital yuan projesini yakından incelemeye aldılar.

Kasım ayında da benzer şekilde Trump yönetiminde yer alan istihbarat yetkilileri, dijital yuanı potansiyel bir tehlike olarak gördükleri için, Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) bu konu üzerine araştırma talep etmişlerdi.

ABD’de yaşanan tüm bu endişelere rağmen, Çin’in dijital Yuan projesi hız kesmeden ilerlemeye devam ediyor. Şubat ayı itibariyle 17 milyon doların üzerinde dijital Yuan dolaşıma girdi. Dolaşımdaki dijital Yuan miktarı artış gösterirken, Çin Merkez Bankası, dijital Yuan pilot bölgelerini de genişletmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde de belirttiğimiz gibi, Çin’in resmi dijital para birimi dijital Yuan, Shenzhen, Pekin ve Şangay’da dahil olmak üzere birçok şehirde yapılan büyük ölçekleri testlerinin ardından Hainan’da da test aşamasına geçildi.

Comments (0)
Add Comment