Aave yükseltmeyi başlattı, DeFi tokenleri kazanacak mı?

Aave Defı protokolü bugün halka açık test ağında bir yükseltme başlattı. Merkezi olmayan finansal kredi platformu gelişti ve bugün ikinci versiyonun Kovan testnette mevcut olacağı açıklandı.

Yükseltme Defı platformuna iyileştirmeler ve artan finansal teşvikler getirmek için tasarlandı. Bunu önemli kılan önceden birçok adımda yapılan işlemin artık tek bir işlemle gerçekleştirilebilmesidir. Bu Defı kredi sunan ile kredi alanların ağ ücretlerinden ve işlem süresinden tasarruf etmelerini sağlayacak.

Ayrıca sürüm 2ye geçiş Aave kullanıcılarına likidite madenciliği getirecek. Yükseltilmiş testnet ile geliştirilecek yönetişim özellikleri arasında oy delegasyonu ve Aave kullanıcıları arasında yönetişim gücünün dağıtımı yer alıyor. Ayrıca kullanıcılar Aavede teminat olarak kaydedilse bile yatırılan varlıklarıyla ticaret yapabilecek.

Bu duyuru sonrasında AAVE token Coinmarketcapta biraz gerileme gördü ve 58.88 Dolar seviyesinde yer aldı. Token değeri iki katına çıkardığı ve geçen hafta % 122 oranında kazandığı önemli fiyat artışından sonra toparlanmaya başladı.

Altseason mı?

Son zamanlarda yükselişe geçen tek altcoin Aave değildir. Ethereumun yüksek işlem ücretleri ve Bitcoinin 16.000 Doları bir destek seviyesine çeviremeyip 15.83.40 Dolar civarında konsolide edilmemesi nedeniyle diğer Defı tokenleri BTCnin momentum eksikliğinden yararlandı.

Yearn.finance (YFI) haftalık en düşük seviyelerinden % 103lük bir kazanç kaydetti ve Unıswap ile Curve tokenleri de sırasıyla % 67.11 ve % 66.81lik bir haftalık kazanç ile takip etti.

Piyasa uzmanları Bitcoinin 16.000 Doları kırmaması durumunda DeFi çılgınlığının devam edeceğini öne sürdü. Daha fazla yatırımcı kripto varlıklarını Bitcoinden uzaklaştıracak ve daha fazla getiri elde etmek için Defı protokollerine dönüştürecek.

Bitcoin16.000 Doların üzerinde bir fiyat seviyesini koruyamazsa BTC balinalarından büyük satış baskısına ve uzun bir konsolidasyon aşamasına neden olacak. 

Comments (0)
Add Comment