ABD’li 4 Varlık Yönetim Şiketi Kripto Para Sektörüne Adım Attı!

GBTC sembolü altında işlem gören Grayscale Bitcoin Trust, kripto para birimlerine daha fazla maruz kalmak isteyen kurumsal yöneticilerin yeni adresi oldu. Yeni SEC basşvuru ve verilerine göre, varlık yöneticileri Grayscale yoluyla Bitcoin (BTC)’e maruz kalmaya devam ediyor.

Şirketler Grayscale aracılığıyla kripto para sektörüne girmeye devam ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ( SEC)’e yapılan yeni başvurular, dört varlık yönetimi şirketinin Grayscale’in Bitcoin Investment Trust hisselerini satın aldığını ortaya koyuyor ve kripto varlıkların kurumsal olarak benimsendiğine dair daha fazla kanıt sunuyor. İlk olarak kurumsal ticaret ve varlık yönetimine dair paylaşımlar yapan Twitter sayfası olan MacroScope tarafından bildirildiği üzere, firmalar 30 Haziran 2021’de sona eren dönem için GBTC varlıklarını yeni başvurularında açıkladılar. Kripto para sektörü evrenselleşme yolunda bir adım daha atmış oldu.

Kripto para sektörü toparlanmaya başlarken, yeni aktörler de görünmeye başladı. Illinois merkezli bir varlık yöneticisi olan Clear Perspective Advisors, Cuma günü 7,790 GBTC hissesine doğrudan sahip olduğunu açıkladı. Ohio merkezli Ancora Advisors, 30 Haziran itibariyle GBTC’nin 13.945 hissesini satın aldı. Bu, milyarlarca dolarlık varlık yöneticisi için küçük bir pozisyon olsa da, şirketin uzun vadeli bir yatırım perspektifi olduğu düşünüldüğünde, önemli bir stratejik hamleyi yansıtıyor. Bu arada, 30 Haziran raporlama dönemi için GBTC varlıklarına iki firma daha eklendi. 31 Mart itibariyle daha önce 88.189 GBTC hissesi bildiren Boston Private Wealth, yatırımını 103.469 hisseye çıkardı. Ohio merkezli yönetici Parkwood, Mart sonundaki 93 bin’den 125 bin hisseye yükseltti. Kripto para karşıtlığı devam ederken, benimsenin artması umut verici bir gelişme.

Kurumsal yatırım devam ediyor

Büyük firmalar, Bitcoin ve diğer kripto para varlıklara maruz kalmanın yeni ve çeşitli yollarını buluyor. KriptoArena’nın bildirdiği gibi, teknoloji devi Intel kısa süre önce Coinbase hissesinde kripto piyasasına doğrudan maruz kalma sağlayan önemli bir pozisyon açıkladı.

Piyasadaki iyimserliğin devam etmesi şartıyla, kurumların önümüzdeki aylarda kripto para birimlerine maruz kalmalarını artırmaları muhtemel. Birçok kripto analisti, Bitcoin’in fiyatını bir döngüden diğerine açıklamaya ve tahmin etmeye çalışan dört yıllık döngü teorisi üzerinde yoğunlaşıyorlar. Kripto varlık sınıfının bu hafta 2 trilyon doların üzerine çıkmasıyla – yerel tabandan 700 milyar dolarlık bir toparlanmayı temsil ediyor – boğa döngüsünün bir sonraki aşaması ivme kazanıyor gibi görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!