24 milyon Dolarlık kripto para birimi ele geçirildi

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) Brezilya hükümetinin talebi üzerine 24 milyon Dolar kripto para ele geçirdi.

Bu fonların on binlerce Brezilyalıdan 200 milyon Dolardan fazla dolandırıcılık yapan bir kripto yatırım planına bağlı olduğu iddia ediliyor.

Brezilya Brezilyada yasadışı bir finans kurumu işletmek menkul kıymet ihlalleri ve kara para aklama da dahil olmak üzere birçok suçlama ile karşı karşıya olan Marcos Antonio Fagundesin ABDde tuttuğu kripto fonlarının ele geçirildiğini duyurdu.

Fagundesinkripto para birimlerine internet üzerinden ve şahsen yatırım teklif eden bir plana dayalı eylemde bulunduğu iddialar arasında yer alıyor. Sanıkların bu yatırımları Brezilya reali veya kripto para birimlerine talep ettikleri ve geri ödeme için kripto para birimlerine para yatırmaya söz verdikleri iddia edildi.

Brezilya hükümeti çok az yatırım yapıldığını ve hedeflenenlerin çok azının getiri gördüğünü bildirdi. Hükümet Fagundes ve ortaklarının önerilen yatırım planları ve beklenen getiriler hakkında yanlış ve tutarsız sözler verdiğini belirtti.

Çarşamba günü yapılan basın açıklamasına göre ABD Fagundesin ABD merkezli varlıklarını Amerika Birleşik Devletleri ile Brezilya Federatif Cumhuriyeti arasındaki cezai konularda karşılıklı hukuki yardım anlaşması gereğince ele geçirdi.

Comments (0)
Add Comment