222 Yaşındaki Alman Bankası Kripto Para Hizmetleri Vermeye Başlıyor

Merkezi Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan özel bir banka olan Donner & Reuschel, başlangıçta dijital para satın alma ve saklama gibi hizmetleri ekleyerek kripto para birimi hizmetleri sunma planlarını duyurdu.

Almanya çapında faaliyet gösteren Donner & Reuschel, 1798’de kurulmuş en eski Alman özel bankalarından biridir. Yönetim altındaki varlıkları yaklaşık 9 milyar € (10.7 milyar $) ‘dır.

Resmi açıklamada, banka, kripto sektörüne girmesinin, dijital varlık saklama hizmetlerine yönelik yüksek piyasa talebinden kaynaklandığını belirtti. Banka ayrıca girdiği bu yeni iş sahasında, rehberlik için DLC Distributed Ledger Consulting GmbH’nin danışmanlık hizmetlerinden yararlanacak.

Donner & Reuschel yeni hizmetlerinin lansmanı için belirli bir tarih vermemiş olsa da, bunları “mümkün olan en kısa sürede” ekleyeceğini garanti etti.

Bankanın yönetim kurulu sözcüsü Marcus Vitt, yakında sunacakları dijital para hizmetleri hakkında şu yorumu yaptı: “Dijital varlıklar piyasasını oldukça uzun bir süredir gözlemliyoruz ve blockchain teknolojisinin potansiyeli konusunda ikna olduk ”

Blockchain Teknolojisi Hızla Yayılıyor

Satın alma ve saklama hizmetlerine ek olarak, Alman bankası, ana akım finans endüstrisinde en çok aranan blockchain tabanlı hizmetlerden biri olarak kabul edilen varlık tokenleştirme hizmetlerini sunmak için ek planları var.

Vitt, “Blockchain teknolojisi, finans endüstrisinde 20 yıllık bankacılık kariyerimde şimdiye kadar deneyimleyebildiğim en büyük yapısal değişikliğe neden olacak” dedi.

Dünya genelinde birçok  kamu bankası ve özel banka, müşteri tabanları arasındaki talep nedeniyle kripto para hizmetleri sunuyor. Son olarak, İsviçre merkezli özel bir banka olan Bordier & Cie, önde gelen dijital para birimleriyle satın alma, tutma ve ticaret hizmetleriyle kripto para sektörüne girdi.

Comments (0)
Add Comment