2021 de ilk 10 daki coinler hangileri olacak?  İşte analistten ilginç yeni liste

2020nin kripto piyasası 2017deki piyasadan çok farklı. Ancak piyasa sonraki yıllarda çok değişmiş olsa da Bitcoin ve Ethereum sabit kaldı. Aslında iki kripto para birimi piyasanın ilk iki sırasını korumaya devam ediyor.

Peki piyasa gelecek yıl nasıl görünecek? Hangi kriptolar değer kazanacak? Hangi kriptolar düşecek? Pek çok yatırımcı ve analist son zamanlarda bununla ilgili tahminlerde bulunuyor gibi görünüyorlar son zamanlarda tanınmış yatırımcı Arthur 2021in sonunda ilk 10da olacak bir kripto listesi paylaştı.Arthurun listesi şu şekilde:

1. BTC

2. ETH

3. DOT

4. LINK

5. BNB

6. UNI

7. AAVE

8. SNX

9. YFI

10. FTX

Bu ilginç bir liste… Çünkü EOS ve Monero gibi eski kripto para birimlerinin nihayet ilk 10a girme olasılığını ortadan kaldırıyor ve bu tahmin gerçekleşirse şu soruyu doğurur: Neden?

Kripto piyasasında farklı bir amaca hizmet ettikleri için stabilcoinler hariç bu kripto para birimlerinin büyümesi çoğunlukla bu bireysel projelerin arkasından gelen topluluğa iniyor. Aynı şey Galaxy Digital’den Mike Novogratz tarafından yakın tarihli bir röportajda şu yorumda bulunduğunda vurgulandı:

“Pek çok küçük kripto bu topluluklara sahip değil.”

Bitcoin şüphesiz en büyük takipçiye sahip ancak ilginç olan şey büyük kurumsal yatırımcıların içinde önemli konumlar aldıktan sonra değerinin çoğunu ele geçirmiş olması değer deposu anlatısını aşağı yukarı doğrular.

Çok özel olmayan nedenlerle oldukça büyük bir topluluğa sahip olan bir altcoin örneği belki de Dogecoindir. Bugün Dogecoin sözde bu topluluğun desteğinden dolayı yüz milyonlarca dolar değerinde. Novogratza göre çok büyük madencilik maliyetleri olmayan küçük topluluklar bu şekilde madeni paralarının değerini koruyabilirler.

Bu Novogratzın bu altcoinlerin ilerideki değerleri konusunda fazla iyimser olduğu anlamına gelmiyor. Novogratz şunları ekledi:

“Bunların büyüdüğünü görmüyorum hepsinin yavaş yavaş küçüldüğünü görüyorum.”

Bunun yerine Galaxy Digital yöneticisi UNI ve YFIde değer gördüğünü bunları sentetik hisse senetleriyle karşılaştırdığını ve temettüyü değiştirecek yönetim mekanizmalarıyla birlikte temettüler ve bir topluluk olduğunu ekledi.

Novogratza göre bundan beş yıl sonra BTC ve ETH dışında bugün ilk 10da yer alan madeni paraların hiçbiri artık bu listede olmayacak.

Comments (0)
Add Comment