2008 Krizini Bilen İsimden Kripto Tahmini: Sahne Bunun!

2008 Krizini Bilen Michael Burry yeni bir kripto tahmini yaptı. Burry, FTX çöküşü sonrası kripto para piyasalarındaki çöküşlerin devam etme riski nedeniyle, altın fiyatlarının toparlanma zamanının geldiğini belirtti

Ünlü yatırımcı kripto tahmini yaptı: Henüz bitmemiş olabilir!

Hedge fonu Scion Asset Management’ı yöneten Burry, mortgage krizini erken tespit etmesi ve ABD konut balonuna karşı bir servet kazanmasıyla biliniyor. 2019’da yatırımcı, Reddit çılgınlığının hisseleri devralmasından çok önce GameStop’un hisselerini satın alarak milyonlarca dolar kazanmıştı. Burry nadiren altın hakkında yorum yapar. Bu nedenler Burry’in altın hakkındaki yorum ve analizleri yatırımcılar tarafından oldukça fazla ilgi görür. Ünlü ismin kripto tahmini, FTX çöküşünün neden olduğu kripto para kaosunun, altın için sahneyi güzel bir şekilde hazırladığını gösteriyor. Burry yayınladığı bir tweette şunları söylemişti:

Altın zamanının kripto skandallarının bulaşıcılığa dönüştüğü zaman olacağını düşünüyorum.

Bu tweet paylaştıktan sonra Burry tarafından silinmişti. Burry’nin tweet’lerini yayınladıktan kısa bir süre sonra sildiği biliniyor. Bu tahmin, altının etkileyici Kasım kazançlarından sonra yatırımcılardan çok fazla ilgi görmesinin ardından geldi. Altın fiyatı Kasım ayında yaklaşık yüzde 8 oranında artıi gördü. Bu yükseliş, yedi ay üst üste gelen kayıpların ardından gerçekleşti. Analistler, daha soğuk enflasyon verilerini, daha düşük ABD dolarını, kripto riskini ve Federal Rezerv’in potansiyel yavaşlamasını, fiyat kazançlarının arkasındaki ana nedenlerden bazıları olarak gösteriyor.

Burry: Çok büyük bir Short pozisyona sahibim

Ünlü yatırımcı ayrıca şu anda oldukça büyük bir short pozisyona sahip olduğunu da açıkladı. Q3 düzenleyici dosyalamaya göre, Burry, ev alışveriş kanalları QVC ve HSN’ye sahip olan 10 milyon dolar değerinde Qurate Retail satın almıştı. 2. çeyrekte Burry, Meta ve Alphabet de dahil olmak üzere önemli varlıklarının çoğunu sattı. Ancak, bu üç aylık raporlar short pozisyonları ortaya çıkarmaz. Bu arada, kripto piyasası, en kaotik haftalardan birinin ardından sarsılmaya devam ediyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, .öküşün tetikleyicisi, geçen haftaki FTX çöküşüydü ve bu da kripto borsasının Cuma günü Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulunmasına ve CEO’su Sam Bankman-Fried’in istifa etmesine yol açtı.

FTX’in iflasının ardından, ABD Adalet Bakanlığı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu tarafından devam eden soruşturmalar yürütülüyor. ABD ve Bahamalar’daki yetkililer şimdi Bankman-Fried’i sorgulamak için Amerika Birleşik Devletleri’ne getirme potansiyeli üzerinde çalışıyorlar. Eski FTX CEO’su, Bankman-Fried ve NFL oyun kurucusu Tom Brady ve NBA yıldızı Stephen Curry de dahil olmak üzere diğer yüksek profilli kişilerin Florida yasalarını ihlal ettiğini ve 11 milyar dolardan fazla zarara neden olduğunu iddia eden bir davayla da karşı karşıya kaldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!