2 Uzmandan Çarpıcı Bitcoin Yorumu: Sırada Ne Var?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz birkaç gün içinde olduğu gibi, 40.000 dolarlık fiyat seviyesini kırmak için mücadele ediyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, önde gelen piyasa analistleri önümüzdeki hafta içinde Bitcoin’in fiyatındaki gelişmeler hakkında analizlerini sunuyor.

Van de Poppe’ye göre Bitcoin’i neler bekliyor?

Kripto para analisti Michaël van de Poppe tarafından analiz edilen bir grafiğe göre, BTC ve genel olarak kripto piyasası volatil bir hafta içinde olabilir. Van de Poppe, YouTube kanalında yukarıdaki grafiği analiz ederek, Bitcoin’in bu noktada likiditenin alınmadığı yaklaşık 36.000 dolarlık alana (mavi kutu) doğru hareket etmediğini kaydetti. Mevcut gelişmeler nedeniyle, Bitcoin fiyatının biraz düştüğüne veya daha fazla düşüş ivmesine sahip olabileceğimize inanıyor.

Van de Poppe’ye göre, şu anda piyasalarda Bitcoin fiyatının düşmesine, altının yükselmesine, spekülatörlerin piyasadaki endişeyi artırma çabalarına ve diğer ilgili değişikliklere yansıyan çok fazla panik bulunuyor. Ancak analist, bunun zaman içinde bir noktada değişeceğine ve piyasaların sonunda bir dengeye ulaşacağına inanıyor. Van de Poppe’ye göre lider kripto para birimi 39.200 doları kırmayı başarırsa, 41 bin dolar seviyesine doğru yürüyüşüne devam edebilir.

Rekt Capital’a göre Bitcoin yeni bir düşük seviyeyi teste hazırlanıyor

Kriptoarena.com olarak analizlerini yakından takip ettiğimiz bir başka önde gelen kripto analisti olan Rekt Capital da Bitcoin’in fiyat hareketindeki son gelişmelere değiniyor. Popüler kripto analisti, Bitcoin (BTC)’in daha önce Ağustos 2021 tarihinde yaptığı ve Şubat 2021 tarihinin başlarında yukarıdaki grafikte yeşil dairelerle işaretlendiği gibi 38 bin dolar civarında yeniden test etmeye çalıştığını ifade ediyor. Rekt Capital lider kripto para birimine ilişkin olarak şu ifadeleri kullanıyor:

Bu sefer, BTC’nin yeniden testini destekleyen daha büyük bir dip seviyesi var.

Ünlü analiste göre, başarılı bir yeniden test, Bitcoin’i gözlemlenen 38.000-43.100 dolar aralığının En Yüksek Aralığına kadar getirebilir. Öte yandan yakın zamanda paylaşılan bir rapora göre, Bitcoin cüzdanlarının sayısı 1 Mart’ta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı için Bitcoin birikiminde büyük bir artışı gözlemlendi. Bunların yanı sıra CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin’in 24 saatlik hacmi yüzde 36,32 artarak 30.838.358.788 dolara yükseldi. Ayrıca lider kripto para birimi son bir haftada yüzde 11,75 ve son 24 saatte yüzde 2,42 düşüşle 38.336,88 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!