2 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketinin Ne Kadarı Bitcoin’e (BTC) Yatırılacak? İşte Son Anket Sonuçları!

Teşvik paraları geliyor.  Amerikalılar, Başkan Joe Biden’in yaklaşık 2 trilyon dolarlık Covid-19 yardım paketi sayesinde 1.400 dolarlık teşvik yardımlarını almaya başladı.

Peki Amerikalılar bu parayı neye harcayacaklar?

Önemli sayıda insan bunu Bitcoin’e (BTC) harcamayı planlıyor olabilir. Yatırım bankacılığı şirketi Mizuho Securities tarafından yapılan ve bugün Yahoo Finance tarafından bildirilen yeni bir ankete göre Bitcoin teşvik paketinden büyük oranda faydalanacak.

Japonya merkezli ancak dünya çapında ofisleri bulunan ve ABD’de de büyüyen firma 235 kişiyle anket yaptı.

Mizuho, ​ankete katılanların ortalama yaşının 41 olduğunu ve ortalama gelirlerinin 55 bin dolar olduğunu söyledi.

Ankete katılanların yaklaşık 5 kişiden ikisi, aldıkları teşvik paketi yardımını yatırım yapmak için kullanacaklarını ve özellikle Bitcoin ve hisse senetlerine yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi.

Bitcoin’e Nasıl Bir Etkisi Olacak?

Aslında, Bitcoin’in toplam yatırımın yüzde 60’ını oluşturması bekleniyor: Mizuho Securities, 380 milyar dolar’lık doğrudan teşvik yardımının 40 milyar dolar’a yakınının, hisse senetleri ile birlikte kripto para birimi satın almak için kullanılabileceğini tahmin ediyor.

Yahoo Finance’in bildirdiğine göre, Mizuho’nun araştırması, bu teşvik paketini sırasında yapılacak yatırımların, Bitcoin’in piyasa değerini yüzde 3 oranında artırabileceğini de ortaya çıkardı. Bitcoin şu anda 55 bin ‘dan işlem görüyor ve 1 trilyon dolar’ın üzerinde bir piyasa değerine sahip.

Doğrudan teşvik ödemeleri, yıllık geliri 150 bin dolar’dan az olan Amerikalılara verilecek olan nakdi ifade eder.

İlk parti teşvik ödemeleri Cuma günü yapıldı. Önümüzdeki haftalarda ödemeler doğrudan mevduat veya posta yoluyla yapılmaya devam edecek.

ABD Merkez Bankası geçen yıl, koronavirüs teşvik paketlerini durdurma planlarının olmadığını söyledi. Analistler daha önce bunun yatırımcıların ABD dolarının değerinin düşebileceğinden korktukları için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerin yükselmesine neden olduğunu söylemişlerdi.

Comments (0)
Add Comment