Önde Gelen 2 Analistten Önemli Bitcoin Yorumu: Fırtına Öncesi Sessizlik!

Önde gelen kripto para analisti Plan B’ye göre, Bitcoin (BTC) yıl sonuna kadar 100 bin doların üzerine çıkma yolunda ilerliyor.

 

Bitcoin Stok Akış Modeli, saat gibi işliyor!

Kripto para piyasasinda Bitcoin Stok Akış (S2F) modeliyle tanınan Hollandalı analist, lider kripto para biriminin fiyat hareketni takip ederken, modeldeki güncel verilere göre BTC’nin 2021’in sonunda 100 bin doları aşacağından emin. Bugün çarpıcı açıklamalarda bulunan analist, ortaya koyduğu modelin “saat gibi” çalıştığını belirten bir tweet attı. Popüler kripto para analistinin üç farklı modeli var. Bununla birlikte, temel modeli olan Bitcoin Stok akış modelindeki stok, bir varlığın mevcut rezervini, akış ise yıllık üretimini ifade eder. Stok akış modeli, bir varlığın nadirliğinin onun değerini artıracağı varsayımına dayanıyor. Model, varlık ne kadar nadir ve üretim hızı ne kadar düşükse, o varlığın zaman içinde o kadar değer kazanacağını gösteriyor.

 

Analist, şimdiye kadar Ağustos ve Eylül için kapanış fiyatını doğru tahmin ederken, 61 bin dolar’da biten Ekim ayı için tüm zamanların rekor kapanış fiyatının sadece yüzde 3 altında olacağını tahmin etmişti. Analist Bitcoin fiyatının Kasım ayını yaklaşık 98 bin dolar, Aralık ayını ise 135 bin dolar civarında kapatmasını bekliyor. Mevcut piyasa koşullarıyla ilgili yakın tarihli bir röportajda Plan B şunları söyledi:

 

Dolar düştüğünde Stok Akış Modelinin geçersiz olacağını söyleyebilirsiniz. Ayrıca Stok Akış Modelinin aslında ABD dolarının düşüşünü tahmin ettiğini ve bunun için de bir zaman çizelgesi verdiğini söyleyebilirsiniz, çünkü Stoktan Akı Modeli dolar cinsinden Bitcoin fiyatını kullanır.

Fırtına öncesi sessizlik

Bitcoin’in fiyatının an itibariyle 63 bin dolar‘da sabit kaldığı göz önüne alındığında, kripto alanında tanınmış bir isim, durumu “fırtına öncesi sessizlik” olarak nitelendirdi. Kripto para borsası Kraken’de büyüme pazarlaması direktörü Dan Held, takipçilerine “Aya yolculuk için hazırlanın” talimatı verdi. Kasım ayının geleneksel olarak Bitcoin için iyi bir ay olması nedeniyle, çok sayıda büyük uzman aynı görüşü paylaşıyor. Tarihsel verilere göre, BTC fiyatı bu yılın sonuna kadar devasa seviyelere ulaşabilir; ancak herhangi bir kriz yatırımcıların tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşma hayallerini suya düşürebilir.

 

Özellikle yatırımcılar BTC biriktirirken, fiyat artışı bir “arz şokuna” neden oluyor. Ayrıca, Kraken tarafından hazırlanan bir rapor, uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının satış yapmak konusunda isteksiz olduğunu ve bunun kripto para birimindeki son fiyat artışlarına katkıda bulunduğunu tespit etti. Şu anda BTC, son 24 saatte %1,52  artışla 63,102 dolardan işlem görüyor. Daha fazla Bitcoin haberi için Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!