2 Analistten Kritik Bitcoin Yorumu: Sırada Ne Var?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatı, hafta sonu net bir yükseliş kapanışı sağlamaya hazır göründüğü için 27 Mart’ta bir gecede yaklaşık 45 bin dolara yeni bir artış gördü. Piyasanın önde gelen iki analisti, Bitcoin’in fiyat hareketlerine ilişkin tahminlerini sunuyor. İşte analistlerin BTC tahminleri…

BTC fiyatı, 2022’nin en yüksek haftalık kapanışını görme yolunda ilerliyor

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 45 bin doların hemen üzerinde reddedildikten sonra birkaç gün önce görülen daha yüksek seviyelere geri dönüyor. Hala 46 bin dolarlık tavan seviye ile genişletilmiş bir işlem aralığında olmasına rağmen, BTC/USD paritesi, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan haftalık kapanış yaklaşırken uzun vadeli yatırımcıların gözünde olmaya devam ediyor.

Geniş kitleler tarafından ilgiyle takip edilen kripto trader’ı ve analist Rekt Capital, Bitcoin (BTC)’in 21 haftalık üstel hareketli ortalamasının (EMA) da direnç olarak bir dönüş için uygun olduğunu ifade ediyor. Rekt Capital, bunun 2021’de boğalara oldukça iyi bir şekilde hizmet ettiğini de sözlerine ekliyor. Popüler analistin lider kripto para biriminin teknik göstergelerine ilişkin yorumu ise şöyle oluyor:

BTC, önemli bir Boğa Piyasası EMA’sının (21 haftalık EMA) ötesinde bir Haftalık Kapanış için kendisini iyi konumlandırıyor.

Crypto Ed’in Bitcoin için tahminleri neyi gösteriyor?

BTC fiyat hareketleri toparlanma belirtileri göstermesine rağmen, bazı yatırımcılar mevcut seviyelerin gücüne ikna olmadı. Bunların arasında, uzun vadeli direnç satın almanın yaklaşık 46 bin dolarlık yıllık açıklığın risk/ödül oranı açısından pek mantıklı olmadığı konusunda uyaran bir trader ve analist olan Crypto Ed yer alıyor. Kriptoarena.com olarak sıklıkla Bitcoin’in fiyat hareketine ilişkin tahminlerine başvurduğumuz Crypto Ed’in aksine bazı analistler, Bitcoin’in genel yükseliş trendine girmesi ve uzun pozisyonlar alması için daha önemli bir trend kırılması gerektiğini savunuyor.

Coinmarketcap.com tarafından elde edilen verilere göre Bitcoin (BTC)’in 24 saatlik hacmi yüzde 6,69 oranında artış gösteriyor. Lider kripto para birimi son bir haftada yüzde 8,17 ve son 24 saat içinde yüzde 1,23 oranında artış kaydederek 44.823,92 dolardan işlem görüyor. Bitcoin’in fiyatı artışa geçerken piyasadaki pek çok altcoin de yükseliş eğilimi gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!