Litcoin hala ana yükseliş trendi üzerinde

Merhabalar… Litecoin’de diğer kripto para birimlerinde olduğu gibi son günlerde enteresan fiyat hareketleri gözlemliyoruz. Şüphesiz her şey son dönemde iyi  giderken kripto paralardaki bu düşüş tetikleyen bazı haberler ve açıklamalar çıktı. Bunlar içerisinde bence ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamalar önemli. Trump 11 Temmuz’da yine twitter’ı kullanarak yaptığı açıklamada bütün kripto para birimleri karşısındaki muhalif düşüncelerini dile getirdi.
Öncelikle şunu sürekli olarak akıldan tutmak gerekiyor. Kimsenin beklemediği bir hızda büyüyen ve tüm dünya piyasalarını etkileyen bir piyasa var artık karşımızda. Ancak bu piyasa daha yaklaşık 10 senelik bir geçmişe sahip  Bu yeni piyasanın kendi dengesini bulması gerekiyor. Bu da zaman alacak. Bu süreçte piyasayı etkileyen en temel etmen şüphesiz ülke liderlerinin piyasanın büyük oyuncularının kripto paralarla yaptığı açıklamalar olacaktır. Bu sebeple haber akışını sıkı bir şekilde takip etmekte fayda var. 

Gelelim ana konumuza… İsterseniz hemen bir önceki analizimizi kısaca hatırlayalım: “Kısa vadeli göstergeler her ne kadar negatif yönde de olsa bu çok sert olmayan negatifliğin pozitife dönme ihtimali var. Bu sebeple kanal desteğine yaklaştıkça yeni maliyetler yapılma seçeneği göz önünde bulundurulabilir. Bu iyi senaryo… Aksi durumda yani kanal desteğinin üzerinde kalamama durumunda ise 110 binli seviyeler ara destek olmak üzere 102 binli seviyelere kadar bir geri çekilme beklenebilir.”

Litecoin kötü senaryo beklentimizin de altını test etti. Bundan daha da önemlisi 1 Şubat 2019 tarihinde başlattığı ve son derece düzenli bir şekilde hareketini sürdürdüğü kanalın dışına çıkmış oldu. Bu teknik açıdan olumsuz. Nitekim etkilerini 94 bin 300’lü seviyeleri görerek göstermiş oldu. Bu kanalı ortak vadeli yükseliş kanalı olarak kabul edelim. Yani Litecoin artık orta vadeli yükseliş kanalı içerisinde değil. Ancak bir noktaya dikkat. Litecoin hala grafikte gösterdiğimiz ana yükseliş trendi üzerinde hareketini sürdürüyor. Burası önemli…

Sonuç olarak; Litecoin her kadar orta vadeli yükseliş kanalının dışına çıkmış olsa da ana yükseliş trendi üzerindeki hareketini sürdürüyor. Bu bağlamda şöyle bir yorum yapabiliriz: Ana yükseliş trendi üzerinde kalındığı sürece teknik anlamda yaşanan düşüş bir düzeltme olabilir. Bugünkü değerler itibariyle de 87 binli seviyeler bu trendin destek noktası konumunda. Beklentimiz dahilinde bu seviyenin üzerinde kalınması Litecoin için tekrar ilk aşamada 120 binli seviyelerin hedef olmasını sağlayabilir. Aksi durumda yani ana yükseliş trendinin üzerinde kalınamamış durumunda ise ilk aşamada 85 bin sonrasında da 73 binli seviyeler doğru bir gerileme riski oluşabilir. Dikkat!.. 

Bol kazançlar
Sonu ve görüşleriniz için: @MCobanAnaliz
Mehmet ÇOBAN

Comments (0)
Add Comment