Görünüm olumlu… Ancak yine de ihtiyatlı olunmalı

Bitcoin (BTC) çok uzun süredir kırmakta zorlandığı kritik direnç noktası olan 8 bin doları nihayet kırmayı başardı. Son fiyat hareketindeki açık yükselişle bu seviyenin üzerinde sağlam bir temel elde etmek için mücadele ediyor gibi görünüyor.

Analistler şimdilik olumlu. Ancak ihtiyatı elden bırakmıyorlar çünkü aynı analistler başka bir ayı trendi dönüşmesine yol açacak anahtar bir dönme noktasında olabileceğini belirtiyor.

Yazı yayına hazırlandığında Bitcoin şu anki fiyatı olan 8 bin 300 doların üzerinde işlem görüyordu ki bu 7 bin 500 dolarlı seviyeler baz alındığından yüzde 10 civarında bir yükseliş anlamına geliyor. 

Daha geniş bir zaman dilimi içinde BTC aralık ayı sonunda gördüğü 6 bin 400’lü seviyelerden başlattığı net bir yükseliş trendi izledi.

Bunun yanında BTC’nin son birkaç hafta içinde gösterdiği fiyat hareketleri bundan sonraki olası fiyat hareketleri hakkında bilgi veren bir işaret olabilir.

Örneğin Bitcoin’in 8 bin 400 dolarlı seviyelerde zorlanması analistlerin kripto para birimindeki beklenen uzun süre yükselişe devam etme konusunda ihtiyatlı bir şekilde yaklaşmasına yol açtı.

Twitterda popüler bir kripto para birimi analisti olan Mayne de aşağıdaki grafiğe işaret ederken böyle bir beklentisinin olduğunu belirti…

Comments (0)
Add Comment