ETHERİUM KELİMESİ GOOGLE DA 110 MİLYONDAN FAZLA ARANDI

Ethereumun 2015 yılında kuruluşundan bu yana Blockchain geliştirme üzerindeki etkisi göz önüne alındığında bugün hangi Blockchain ve kripto dünyasının onsuz olamayacağını hayal etmek zor.

Ethereum Google da 110 milyon kez arandı

Ethereumda merkezi olmayan uygulamalar inşa eden Blockchain girişim üretim stüdyosu olan ConsenSys son blog yazısında kriptonun Blockchain’e katkılarının bir sayımını sundu.İşte kısa bir özet.

Blog “Ethereum” kelimesinin son iki yılda 110 milyondan fazla Google da arandığını belirtti. Ortalama olarak #ethereum günde 20.000 kere tweet atılıyor. ETH ağı yaklaşık 240 milyon işlem gerçekleştirdi. 4 Ocakta 24 saatlik bir sürede 1.3 milyon işlem rekoru kırdı.Altı kıtada Ethereum blok zincirini işleten yaklaşık 17.000 düğüm onu en merkezi olmayan blok zincir platformu haline getiriyor. Bunun bir işareti 35 milyon benzersiz adres.İlk kez 4 Ocakta aktif adreslerin sayısı 1 milyonu aştı ve 24 saatte 350.000den fazla yeni adres kaydetti.Aynı zamanda günümüzde teknolojinin en dinamik araçlarından biri olan akıllı sözleşmelerle en çok ilgilenen platformdur.

Piyasa kapağına göre ilk 100 tokenın yüzde doksan dörtü en üstteki 800 tokenın % 87si kadar Ethereum üzerine inşa edilmiştir.ETH üzerine inşa edilen tokenlar büyük ölçüde 2017 token satışlarındaki 5.5 milyar dolar ve bu yılın ilk çeyreğinde toplanan 65 milyar dolardan sorumlu.

En Büyük Blockchain Geliştirici Topluluğu

Ethereumun tahmini 250.000 geliştiricisi de en büyük Blockchain geliştirici topluluğunu temsil ediyor.ETH geliştirme çerçevesi olan Truffle 2017nin Ekim ayında 200.000 indirmeyi aştı.Github 220.000 Ethereum taahhütleri ve 14.000 depoları belirtmektedir.

Kullanıcıların Ethereum DAppsi tam bir Ethereum düğümü kullanmadan çalıştırmasına izin veren MetaMask tarayıcı uzantısı 1 milyonu aştı. Organizasyonlar işletmeler ve yeni girişimler  Ethereum Ekosisteminden yararlanmak için ittifaklar kurmuştur. Ethereum Enterprise Alliance bir yılda 500den fazla üyeye ulaşmıştır.

Dünya genelinde blockchain teknolojisini kullanmak isteyen hükümetler büyük ölçüde Ethereumu kullandılar.Brezilya bu yıl etherium ağına dilekçeler koymaya karar verdi. Kanada vatandaşların yolsuzlukla ilgili endişeleri gidermek için devlet teşvikleri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak için Ethereumu test ediyor.İsviçre Ethereumda kayıtlı dijital kimlikler sunmuştur ve Şili bunu kullanarak enerji şebekesi verilerini izler. Dubai 2020 yılına kadar tamamen Blockchain ile güçlendirilmiş bir şehir olmaya çalışırken Estonya Ethereumu kullanarak “dijital bir cumhuriyet” haline geldi.

Geliştiricilerin akıllı sözleşmeler oluşturmasına olanak tanıyan DAppler blockchain’in ana satış noktasıdır. Geliştirmede daha fazla olmak üzere toplam 1.552 dApp oluşturuldu. Bu arada sayısız ölçeklenebilirlik projesi “bloklar arası protokoller” olarak da bilinen katman 2 çözümleri sağlamayı amaçlıyor.Geliştiriciler için izinsiz bir ağ olan Cosmos Blockchainin birlikte çalışabilirliğini ve ölçeklenmesini sağlar.Loom Network Ethereumda sosyal ve oyun dApplerinin ölçeklenmesine izin veren bir katman 2 platformu başlattı. CryptoZombies herkesin akıllı sözleşme kodlamasını ı sağlayan bir uygulama. OmiseGO plazma ile hızlı işlemlerin hızlı bir şekilde gönderilmesini sağlar.

Peki bu veriler genel olarak kripto para birimi ve merkezi olmayan ağların geleceği için ne anlama geliyor? ConsenSyse göre Ethereumun internetin bir sonraki aşamasının gelişiminde önemli bir rol oynayacağı anlamına geliyor.Bu da Web 3.0 demek.

Comments (0)
Add Comment